More

    Procurorii DNA o anchetează pe şefa Oficiului pentru Jocuri de Noroc Satu Mare

    birou

    Şefa Oficiului pentru Jocuri de Noroc Satu Mare, Dana Soponoş, este anchetată de procurorii DNA Oradea, aceasta fiind bănuită de fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare. Procurorii au sigilat şi perchiziţionat marţi seara biroul unde Dana Soponoş îşi desfăşura activitatea, aflat în incinta sediului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, aceasta fiind bănuită că ar fi favorizat o serie de firme din Ungaria care au pus monopol pe piaţa de profil din Satu Mare.

    Ceea ce se cunoaşte clar este faptul că marţi seara procurorii DNA Oradea au sigilat după care au percheziţionat biroul Oficiului pentru Jocuri de Noroc Satu Mare, a cărui şefe este Dana Soponoş. Procurorii nu ar fi intrat în sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice pe uşa din faţă, ci ar fi intrat pe uşa din spate, prin incinta cantinei, după care au urcat la etajul trei şi au sigilat biroul cu pricina după care au fost făcute percheziţii. Cert este că ieri dimineaţă pe uşa biroului nu se afla niciun sigiliu.

    Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Dana Soponoş nu este angajatul instituţiei pe care o conduce, şi se află în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc Bucureşti. “Noi am oferit doar spaţiu, însă angajaţii acestui birou nu se aflau în subordinea noastră”, a precizat Mircea Ardelean. Şeful AJFP a mai precizat că marţi se afla pe teren când a fost sunat că s-a pus sigiliu pe biroul celor doi angajaţi. Marţi după-amiaza sigiliul era pe uşa aflată la etajul trei dar ieri dimineaţă sigiliul a dispărut. Şeful Finanţelor a declarat că nu cunoaşte alte detalii despre sigilarea biroului.

    Potrivit unor surse judiciare, Dana Soponoş este bănuită de mai multe fapte de corupţie. Una dintre bănuielile care trebuie confirmate de procurorii DNA pentru a o pune sub acuzaţie pe şefa Oficiului pentru Jocuri de Noroc este că ar fi favorizat mai multe firme din Ungaria, care au pus monopol pe piaţa jocurilor de noroc din Satu Mare.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE