Recoltele bogate de toamnă, sărbătorite la Moftinmoftin1

La baza sportivă din Moftinu Mic s-a desfăşurat ieri cea de-a V-a ediţie a Festivalului Toamnei. Agricultorii şi întreprinzătorii au avut ocazia să-şi expună recoltele bogate şi produsele tradiţionale. Pentru crescătorii de animale din comuna Moftin a fost organizat un concurs de cai. De asemenea, spectatorii s-au putut delecta cu demonstraţii de lupte între daci şi romani, iar ulterior cu concerte de muzică populară şi de muzică uşoară. Deschiderea oficială a fost precedată de deschiderea pieţei alimentare şi concursuri sportive.

O manifestare tradiţională
Alături de numeroşii localnici, la deschiderea oficială au fost prezenţi deputatul Kereskenyi Gabor, consilierii judeţeni Rodica Maxi, Ioan Viman şi Radu Giurcă, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, şi consilieri locali din comuna Moftin. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul comunei Moftin, Gheorghe David, şi de viceprimarul Iosif Merker. Preotul ortodox şi cel greco-catolic din Mofinu Mic au oficiat o slujbă de sfinţire a recoltelor.

Primarul Gheorghe David a declarat că Festivalul Toamnei este dedicat agricultorilor şi crescătorilor de animale din comună. “Este o manifestare dedicată agricultorilor şi crescătorilor de animale, a tuturor celor care trăiesc din truda pământului. Este vorba de ocupaţii de bază, cu tradiţie în comuna Moftin”, a declarat primarul Gheorghe David, după care a declarat deschisă cea de-a V-a ediţie a Festivalului Toamnei.

Deputatul Kereskenyi Gabor a declarat că adevărata valoare a comunei Moftin o constituie multiculturalitatea. Consilierul judeţean Ioan Viman i-a felicitat atât pe agricultori cât şi pe organizatori, arătând că modelul Moftinului ar putea fi preluat şi de alte comunităţi. Apoi i-a felicitat pe agricultori pentru bogăţia recoltelor din această toamnă şi pe organizatorii manifestării, pentru că s-au gândit să-i omagieze.

moftin3

Vicepreşedintele Mircea Govor a vizitat standurile şi a stat de vorbă cu agricultorii şi producătorii din Moftin. Mircea Govor i-a felicitat pentru rezultatele lor şi pentru modul în care şi-au organizat standurile, urându-le recolte la fel de îmbelşugate şi în cursul anului viitor.

moftin2

Program artistic atractiv
O luptă dintre daci şi romani, pusă în scenă de membri a două asociaţii, a fost foarte apreciată de public. Contrar aşteptărilor publicului, care aştepta cu sufletul la gură victoria uneia sau alteia dintre tabere, lupta s-a încheiat cu îmbrăţişări calde între luptătorii daci şi romani. Manifestarea a continuat cu un concurs al crescătorilor de cai din comună, respectiv cu concerte de muzică populară şi uşoară. Pe scenă au urcat cunoscuţii interpreţi de muzică populară Cristian Pomohaci, acompaniat de Ionel Sabău şi Fănică Oanţă, respectiv Sava Negrean Brudaşcu. Spre seară, copiii şi tinerii din Moftinu Mic, Moftinu Mare şi Domăneşti au prezentat dansuri moderne, urmate de microrecitalul lui Homonyic Sandor, din Ungaria. Festivalul s-a încheiat cu un super concert susţinut de Tavi Colen Band. Concertele au atras sute de locuitori ai comunei în preajma scenei, dovedind astfel că programul cultural-artistic a fost conceput pe gustul tuturor.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts