Rectificare cu plus pentru oraşul Negreşti Oaşsedneg

Primăria Negreşti Oaş beneficiază de o rectificare bugetară de aproape 3 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru modernizarea drumurilor şi a corpului de clădire unde funcţionează Serviciul de Taxe şi Impozite Locale. Rectificarea bugetară a fost aprobată ieri de consilierii locali în cadrul uneia dintre cele mai eficiente şedinţe, aşa după cum spunea primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca.

Bani folosiţi în investiţii
Rectificarea bugetară de aproape 3 milioane de lei a fost alocată Primăriei Negreşti Oaş în baza contractelor semnate cu Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Locale. “Această rectificare bugetară de peste 2,9 milioane de lei a fost aprobată în baza contractelor semnate de Primăria oraşului Negreşti Oaş cu Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice. Aceste sume vor fi folosite pentru modernizarea unor străzi dar şi pentru modernizarea corpului C al Primăriei în care funcţionează în prezent Serviciul de Taxe şi Impozite Locale”, a explicat primarul Aurelia Fedorca. Rectificarea bugetară a fost aprobată ieri de consilierii locali negreşteni, ocazie cu care a fost aprobată şi execuţia bugetară pe trimestrul III.

Tot în cadrul şedinţei de ieri, aleşii locali negreşteni au mai aprobat proiectul de hotărâre privind completarea listei bunurilor aferente sistemului public de alimentare cu apă şi canalizare a oraşului Negreşti Oaş. “Prin acest proiect de hotărâre aprobat de consilieri, punem la dispoziţia SC Apaserv Satu Mare SA un spaţiu pentru sediu pe perioada lucrărilor care sunt executate la Negreşti în cadrul master-planului apă-canal derulat de această firmă în oraşul nostru”, a mai explicat edilul şef.

Ajutoare de urgenţă
Consilierii negreşteni au mai aprobat acordarea unui ajutor de urgenţă în cuantum de 1.000 de lei unei persoane, o femeie din cartierul Tur aflată într-o situaţie financiară mai delicată. Potrivit raportului de specialitate, o femeie din cartierul Tur, solicită Consiliului Local Negreşti Oaş acordarea unui ajutor financiar pentru a putea susţine tratamentul medical al fiicei sale, încadrată în grad de handicap grav. Consilierii negreşteni au fost de acord cu alocarea unui ajutor de urgenţă pentru familia respectivă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, aleşii negreşteni au căzut de acord pentru a fi alocată de la bugetul local suma de 20.000 de lei, bani necesari pentru o operaţie pe cord deschis care urmează a fi suferită de un cetăţean al oraşului. Costul total al acestei operaţii este de 47.000 de lei, iar după mai multe propuneri, consilierii au fost de acord să aloce suma de 20.000 de lei pentru ca negreşteanul să-şi poată achita suma pentru această operaţie, proiectul de hotărâre urmând a fi aprobat într-o şedinţă viitoare.

De asemenea, în cadrul şedinţei de ieri a mai fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind atribuirea unor autorizaţii pentru realizarea serviciului de transport persoane în regim de taxi. În fapt, a fost vorba despre reînnoirea autorizaţiilor de taxi pentru şase întreprinzători din oraşul Negreşti Oaş care au o astfel de activitate. La finalul şedinţei, primarul Aurelia Fedorca a oferit consilierilor locali situaţia actuală a stadiului lucrărilor la master-planul apă-canal ce se desfăşoară în această perioadă în oraşul Negreşti Oaş.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts