Să votăm un preşedinte care a făcut foarte multe pentru Satu MareDSC_0018

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, Mircea Govor, le-a cerut locuitorilor din judeţul nostru să voteze un preşedinte care a făcut foarte multe lucruri bune pentru Satu Mare, respectiv cu actualul premier Victor Ponta. Prin alocările de fonduri substanţiale către judeţul nostru, premierul Ponta a demonstrat că a fost, este şi va fi în continuare alături de Satu Mare. Liderul PSD Satu Mare a prezentat sumele alocate de Guvernul Ponta judeţului nostru în cursul săptămânii trecute. Numai pentru sistemul de sănătate au fost alocaţi peste 21 milioane lei. De asemenea, Mircea Govor i-a îndemnat pe sătmăreni să nu îşi risipească voturile pe Klaus Iohannis, din cauza problemelor pe care le are cu incompatibilitatea.

Primire deosebită pentru Ponta
Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, le-a mulţumit locuitorilor judeţului pentru primirea pe care i-au făcut-o premierului Victor Ponta, dar şi celorlalţi membri ai Guvernului, în timpul vizitei de sâmbăta trecută. “De Ziua Armatei, în data de 25 octombrie, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Titus Corlăţean, ministrul Ioan Rus, ministrul Nicolae Bănicioiu, ne-au făcut deosebita onoare să fie prezenţi în judeţul nostru. Să nu uităm că este a patra vizită în acest an a premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea în judeţul Satu Mare, ceea ce pentru noi înseamnă foarte mult. Ţin să le mulţumesc public. De asemenea, ţin să le mulţumesc în mod special sătmărenilor, atât locuitorilor din Carei cât şi celor din Satu Mare pentru primirea deosebită pe care le-au făcut-o premierului şi celorlalţi membri ai Guvernului României. Am fost deosebit de plăcut impresionat să văd cum, atât în Carei cât şi în Satu Mare, oamenii efectiv au vrut să dea mâna cu premierul, iar doamnele l-au pupat. Asta înseamnă că premierul Victor Ponta se bucură de multă simpatie în judeţul Satu Mare, în primul rând pentru ceea ce a făcut pentru judeţul nostru. Să nu uităm că toate investiţiile care s-au derulat în ultimii doi ani în judeţul Satu Mare au fost cele mai mari investiţii din ultimii 25 de ani, de la Revoluţie încoace. În 25 octombrie a avut loc cea mai frumoasă paradă militară pe care am văzut-o în judeţul nostru. Pentru acest lucru îi mulţumesc ministrului Apărării, Mircea Duşa, care a completat echipa guvernamentală. Dânsul a fost cel care s-a ocupat efectiv de pregătirile militare pentru ziua de 25 octombrie”, a declarat Mircea Govor.

O sumă enormă pentru Sănătatea sătmăreană
Liderul PSD a prezentat fondurile alocate judeţului nostru de Guvernul Ponta în această săptămână. “Vă anunţ că s-au alocat pentru dotarea cabinetelor Ambulatoriului de la Satu Mare şi a secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă suma de 19,3 milioane lei. Este o sumă enormă pentru judeţul Satu Mare, pe care nici nu am sperat să o obţinem vreodată. Este o premieră absolută de la Revoluţie încoace. Pentru acest lucru le mulţumesc în mod special premierului Victor Ponta, vicepremierului Liviu Dragnea şi ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. De asemenea, pentru Spitalul din Negreşti Oaş s-a alocat suma de 2,1 milioane lei, tot pentru dotare. Pentru Carei, pe lângă cei 1,6 milioane lei pentru finalizarea primăriei nou inaugurate, s-a alocat pentru finalizarea lucrărilor la Castelul Karolyi, o mândrie pentru judeţul nostru, suma de 500.000 lei, din care 300.000 pentru anexe şi 200.000 pentru castel în sine, urmând ca dacă mai sunt lucrări nefinalizate anul viitor să se aloce toţi banii necesari. Am înţeles că e vorba de încă un milion de euro”, a afirmat Govor.

De alocări importante de fonduri va beneficia şi municipiul Satu Mare. “Azi (ieri – n.r.) am discutat cu primarul Dorel Coica şi i-am înmânat toate documentele aduse de la Ministerul Dezvoltării. Primarul Coica a ţinut în mod special să anunţe proiectele într-o conferinţă de presă săptămâna viitoare. O să înceapă derularea unor proiecte cum nu a mai avut niciodată Sătmarul. În mare, pot să vă spun că va intra în reabilitare totală podul Decebal, se vor aloca toţi banii necesari. Iubitorilor de fotbal le spun că s-au obţinut 15 milioane lei pentru reabilitarea totală a stadionului Olimpia. De asemenea, se va face şi sala polivalentă. Nu mai intru în amănunte pentru că sunt foarte multe străzi pe care mi le-a dat primarul Dorel Coica pentru a rezolva reabilitarea lor”, a arătat Mircea Govor.

Apel către sătmăreni să voteze cu Ponta
Preşedintele PSD Satu Mare i-a asigurat pe locuitorii judeţului de tot sprijinul premierului Ponta şi le-a cerut să-l voteze la alegerile prezidenţiale de duminică. “Aşa că nu-mi rămâne decât să le transmit locuitorilor judeţului Satu Mare că premierul Victor Ponta a fost, este şi va fi alături de judeţul nostru. Împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea vor susţine în continuare dezvoltarea judeţului Satu Mare, cum nu a făcut-o nimeni şi niciodată în ultimii 25 de ani. Sunt mândru de acest lucru şi de faptul că am putut contribui substanţial în obţinerea acestor fonduri, dar meritul special este al sătmărenilor pentru modul în care se comportă, lucrează şi reuşesc să fie cunoscuţi în întreaga ţară. Judeţul nostru este cunoscut în România ca un judeţ cu oameni harnici, civilizaţi, de cuvânt. Tocmai de aceea îi rog pe sătmăreni ca duminică, atunci când avem posibilitatea să mulţumim şi prin faptele noastre, nu numai prin vorbe, să se prezinte la urne şi să-l voteze pe Victor Ponta preşedinte. Aţi văzut că inclusiv doamna Vass, care este unul dintre liderii opoziţiei, i-a îndemnat pe locuitorii din Ardeal să-l voteze pe Victor Ponta. Apreciez că şi-a dat seama şi dânsa, chiar dacă târziu, că singurul candidat care merită să fie preşedintele României este domnul Victor Ponta şi nu cel pe care până atunci l-a promovat”, a declarat Mircea Govor, care apoi a prezentat motivele pentru care trebuie votat Victor Ponta. “În primul rând pentru că este un om tânăr, un om cu putere de lucru, un bun român, creştin, aproape de oameni şi are o familie extraordinară. S-a ţinut de cuvânt, aşa cum s-a ţinut de cuvânt şi faţă de sătmăreni. I-a ajutat pe pensionari, pe bugetari, pe tineri, pe antreprenori şi a făcut economia să-şi revină. Reprezintă generaţia nouă şi nu face politică după vechile tipare. Avea numai 17 ani la Revoluţie şi acest lucru contează foarte mult. Nu face scandal, spre deosebire de ceilalţi, care fac ce fac dar numai la scandal le stă gândul. Vrea să-i unească pe români. Va aduce o echipă unită, care va trage în aceeaşi direcţie, pentru binele României. În ultimii 10 ani a fost unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva lui Băsescu şi vrea să schimbe ce s-a făcut rău în aceşti ani. Vă asigur că va duce schimbarea până la capăt. În ultimele apariţii, a punctat tot timpul acest lucru că va face dreptate până la capăt şi va face schimbare până la capăt. Are experienţă şi este susţinut de liderii europeni şi americani, lucru care contează foarte mult pentru relaţiile externe ale României. Este foarte aproape de Armată. Este un promotor al independenţei energetice faţă de Rusia. A lăsat Justiţia să-şi facă treaba şi vrea ca politica să nu mai intre în toate zonele. A promovat tineri, oameni profesionişti. Va duce România spre Occident şi va susţine promovarea valorilor autenticepentru că este mândru că este român”, a declarat Mircea Govor.

Voturile nu merită risipite pe Iohannis
Liderul social-democraţilor din judeţul nostru a lansat un apel către sătmăreni, cerându-le să nu-şi risipească voturile pe Klaus Iohannis. “Îi rog pe sătmăreni ca duminică să nu îşi risipească voturile pe Iohannis. Sunt voturi efectiv aruncate din cauza incompatibilităţii lui Iohannis, care se va judeca în data de 18 noiembrie. În condiţiile în care va fi găsit incompatibil îşi va pierde orice calitate oficială în stat. Să votăm un preşedinte care a făcut ceva pentru judeţul Satu Mare, chiar foarte mult, care va fi atât preşedintele sătmărenilor cât şi al celor din Moldova, al celor din Oltenia şi al celor din Banat. Nu va face separatisme cum face Iohannis, care în ultimul timp a spus <Noi, aceştia din Ardeal>. Tot timpul scoate în evidenţă că noi trebuie să fim separaţi. Însă noi trebuie să fim toţi uniţi şi să fim mândri cu toţii că suntem români”, a declarat Mircea Govor.
Arătând cine stau în spatele lui Iohannis, preşedintele Mircea Govor i-a îndemnat din nou pe sătmăreni să voteze cu Victor Ponta la scrutinul de duminică. “Aţi văzut că în spatele lui Iohannis tot timpul se ascund cei mai mari călăi din istoria României, mă refer la cei care au tăiat pensiile, salariile, cei de la PDL: Blaga, Predoiu, care vrea să fie prim-ministru după ce a semnat cu mânuţa lui, în calitate de ministru al Justiţiei, tăierea salariilor, a pensiilor, închiderea spitalelor, închiderea şcolilor, colega noastră de judeţ, Andreea Paul Vass, care a fost cel mai apropiat consilier al lui Boc şi l-a îndrumat să taie salariile, să taie pensiile. Cum poţi să dai votul lui Iohannis în condiţiile în care ştii că dai votul pentru aceşti oameni. Dai voturi pentru cei pe care i-am enumerat anterior. Anastase, care a furat numărătoarea voturilor în Parlament, Videanu, Berceanu, să nu uităm de Boc, care acum se ascunde căci nu mai ştie ce să facă. În final, ei toţi se vor aduna împreună şi vor spune că sunt marea forţă de dreapta, cu care păcălesc de altfel electoratul. Pentru toate acestea, îi rog pe sătmărenii mei, pe care îi respect foarte mult, să voteze pentru Victor Ponta la preşedinţie. Îi asigur pe sătmăreni că fac tot ce îmi stă în putinţă să dezvoltăm judeţul Satu Mare, iar acest lucru îl putem face numai dacă avem susţine totală de la Guvern şi de la noul preşedinte al României, care va fi Victor Ponta. Sunt convins că pe data de 17 noiembrie vom sărbători în centrul oraşului, împreună cu toţi sătmărenii, victoria lui Victor Ponta”, a declarat Mircea Govor.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts