Satu Mare, pe harta turismului mondialCIT

Consiliul Judeţean a bifat o nouă etapă în promovarea judeţului Satu Mare în ţară şi peste hotare, de această dată prin intermediul revistei de bussines şi turism “Force Tourism”. Publicaţia prezintă în cele 150 de pagini cele mai importante puncte turistice din judeţul Satu Mare. Revista este în întregime color şi bilingvă, astfel că articolele sunt redactate atât în română, cât şi în limba engleză. “Force Tourism” se distribuie în regim de protocol în cadrul consulatelor şi ambasadelor străine din România şi din străinătate şi pe cursele externe ale operatorului de zbor BlueAir. Revista a fost prezentată ieri de către conducerea Consiliului Judeţean, prin preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor.

Diversitatea culturală, atuul judeţului
Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Felician Pop, a declarat că prin intermediul acestei reviste se promovează tot ceea ce are mai bun judeţul Satu Mare, binecuvântat cu o diversitate culturală de invidiat. “În cadrul Strategiei turistice a judeţului Satu Mare, proiect demarat în urmă cu un an şi ceva, astăzi ajungem în faţa sătmărenilor cu o publicaţie de prestigiu: Force Turism – o publicaţie de turism şi de bussines – în care este prezentat judeţul Satu Mare. În primul rând, sunt prezentate atracţiile turistice ale judeţului, care sunt unice. Într-un judeţ atât de mic există o uriaşă diversitate şi de posibilităţi de a face turism cultural şi balnear. Pe de altă parte, sunt prezentate şi câteva firme din judeţul nostru, care pe această cale sunt promovate în această revistă. După 1909 este prima dată când judeţul nostru are o asemenea prezentare, în limba română şi limba engleză. Deci, este o fereastră, o prezentare, o legitimaţie a principalelor atracţii ale judeţului nostru”, a declarat Felician Pop.

Revistă promovată pe plan mondial
Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că revista este promovată atât la nivel naţional cât şi internaţional prin reţeaua Ministerului Afacerilor Externe şi prin reţeaua Autorităţii Naţionale de Turism. “Revista este editată de către Asociaţia Force Turism, bineînţeles că în colaborare cu Consiliul Judeţean. Toate informaţiile sunt primite de la noi, adunate din judeţ, în colaborare cu primării, localităţi, instituţii. Un rol important le-au avut şi instituţiile subordonate nouă. Dacă am făcut primul pas în promovarea turismului prin deschiderea acestui frumos Centrul de Informare turistică, cel puţin de un an de zile se lucrează la această revistă, revistă care va fi promovată prin reţeau Ministerului Afacerilor Externe, IMM-uri, Autoritatea Naţională de Turism. Noi avem o mie de numere şi, bineînţeles, toată informaţia este a Consiliului Judeţean, deci putem să retipărim această revistă, care va fi revista noastră de promovare a judeţului Satu Mare, din punct de vedere economic, cultural şi turistic. Putem să prezentăm locuri, oameni, bogăţiile turistice ale judeţului Satu Mare: vinul, pălinca, tot ce avem mai frumos. Această revistă, în sfârşit, va putea să prezinte toate destinaţiile turistice din judeţul Satu Mare”, a precizat Adrian Ştef.

O oglindă spre lume
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, s-a declarat extrem de optimist în ceea ce priveşte crearea de noi obiective turistice în judeţ, respectiv prin finalizarea şi darea în folosinţă a pârtiei de schi de la Luna Şes, fapt care va întregi paleta de servicii turistice oferite de judeţul Satu Mare. “Această revistă nu face altceva decât să oglindeacă ce avem noi mai bun în judeţul nostru. Şi, prin această revistă, nu facem altceva decât să continuăm promovarea judeţului nostru. Prin aparatul Consiliului Judeţean, tot ceea ce facem noi, eu şi cu domnul preşedinte Adrian Ştef şi cu domnul vicepreşedinte Riedl, este să promovăm ce avem mai bun în judeţul nostru şi, în special, cu judeţul nostru. Avem cu ce să ne mândrim şi sper ca anul viitor să avem şi unde schia. Aşa că, încet-încet, judeţul nostru va intra în bogăţia turismului românesc. Şi nu întâmplător este pe prima pagină castelul din Carei, care este o mândrie pentru judeţul nostru. Felicitări tuturor celor care au participat la realizarea acestei reviste şi tuturor celor care fac în aşa fel încât judeţul nostru să fie cunoscut atât în România cât şi în străinătate”, a arătat Mircea Govor.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts