Staţie de epurare modernă, construită la Ardudardud

Lucrările de investiţii la Master Planul Apă Canal au intrat în linie dreaptă la Ardud precum şi în localităţile arondate oraşului. În oraş se află în fază avansată de construcţie o staţie de epurare modernă, capabilă să deservească peste 6.000 de locuitori, iar la Mădăras se află în plină desfăşurare lucrările de introducere a reţelei de canalizare. De asemenea, din fonduri proprii, Primăria Ardud a modernizat baza sportivă din localitate. Lucrările edilitare nu se opresc aici, Primăria Ardud având depus la Ministerul Dezvoltării un proiect prin PNDL pentru asfaltarea a peste 3 km de străzi.

Staţie de epurare de peste 19,11 milioane de lei
Staţia de epurare de la Ardud, în valoare de peste 19,11 milioane de lei, este construită în cadrul proiectului “Lucrări de construcţii staţii de epurare a apelor uzate la Tăşnad şi Ardud”, derulat de SC Apaserv Satu Mare SA în parteneriat cu cele două primării. Primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, a precizat că vechea staţie de epurare era depăşită atât din punct de vedere tehnologic cât şi cantitativ. “Este una dintre cele mai însemnate investiţii derulate în oraşul Ardud din ultima perioadă. Actuala staţie de epurare este ultramodernă şi este construită pe amplasamentul vechii staţii, care nu mai putea face faţă necesităţilor, cu atât mai mult cu cât, în prezent, la Mădăras sunt desfăşurate lucrări de introducere a reţelelor de canalizare. Noua staţie de epurare va fi finalizată până la mijlocul anului viitor”, a precizat Ovidiu Duma.

Staţia de epurare este proiectată să deservească peste 6.000 de locuitori, potrivit celor afirmate de reprezentantul Primăriei Ardud, Makronczi Zoltan, şi va fi dotată cu tehnologie care va lucra atât în sistem mecanic cât şi biologic.

În ceea ce priveşte lucrările ce se desfăşoară în prezent în localitatea Mădăras, edilul şef a precizat că reţelele de canalizare vor fi introduse pe toate străzile. “Pe arterele principale, reţelele de canalizare vor fi făcute pe ambele părţi, iar pe cele secundare pe o singură parte. “Canalizarea va fi adusă până la stadiul de racordare. Astfel că cetăţenilor nu le rămâne decât să-şi facă racordările şi celelalte lucrări de pe proprietatea lor”, a mai precizat Ovidiu Duma.

Baza sportivă, înnoită
Primăria Ardud a reuşit, din fonduri proprii, să înnoiască baza sportivă din oraş sau Stadionul “Cetate”, cum mai este cunoscut de locuitori. “Lucrările executate aici au fost în regim propriu, adică ne-am folosit de angajaţii Primăriei sau de beneficiarii ajutorului social. În acest fel, am făcut economii de peste 40.000 de lei, pentru că, astfel, costurile au cuprins doar materialele, iar manopera nu ne-a costat nimic. Au fost modernizate vestiarele, tribuna, a fost instalată o copertină peste tribună şi multe altele”, a mai spus primarul Ovidiu Duma.

Investiţiile la Ardud vor continua şi în perioada următoare. Edilul şef a declarat că recent a fost depus la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice un proiect în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi aşteaptă să fie aprobat. Proiectul prevede asfaltarea a circa 3,2 km de stradă atât din oraşul Ardud cât şi în localitatea Mădăras.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts