More

    Strategie naţională pentru combaterea şomajului

    anofm

    Ocuparea tinerilor, a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor din grupuri cu nevoi speciale, precum şi creşterea eficienţei măsurilor active de stimulare a ocupării sunt cei mai importanţi indicatori de performanţă stabiliţi pentru anul acesta de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale, Familiei şi Persoanelor Vârstnice. Anunţul a fost făcut ieri de către secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Levente-Akos Horvath. La evenimentul care a avut loc la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare au mai participat directorul şi directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Simona Derşidan şi Marcel Maruşca, respectiv directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, Daniela Culic.

    Levente-Akos Horvath a declarat că este nevoie de o corelare a strategiei Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu strategia Ministerului Educaţiei Naţionale pentru o îmbunătăţire a forţei de muncă pe viitor. “Este vorba despre o strategie proprie a noastră, a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, strategia de ocupare a forţei de muncă în perioada 2014-2020. Această strategie ar trebui corelată cu strategia Ministerului Educaţiei în ceea ce priveşte activităţile şi formarea în domeniul vocaţional şi ariile curiculare în domeniul şcolilor profesionale dacă dorim o îmbunătăţire a forţei de muncă pe viitor”, a declarat Levente-Akos Horvath.

    Mai mult, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a precizat că au fost identificate zece sectoare în care se vor ivi oportunităţi masive de angajare. “Ar trebui să ţinem cont şi de strategia de competitivitate pe viitor. Această strategie de competitivitate a României a identificat deja 10 nişe foarte importante, zece sectoare, în care în perioada imediat următoare, adică în următorii şase ani, vor avea loc solicitări de locuri de muncă şi aceste posturi pot fi ocupate cu personal calificat”, a precizat Levente-Akos Horvath. În acest context dificil, Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2014-2020 (SNOFM) îşi propune să impulsioneze eforturile de a atinge ţinta de ocupare stabilită de România pentru anul 2020, şi anume o rată de ocupare de 70% pentru populaţia în vârstă de 20-64 de ani.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE