More

    Tragedie cumplită la Micula

    micula

    O cumplită tragedie s-a întâmplat ieri (n.r. joi) după-amiază la Micula, în care o mamă şi băieţelul ei de 6 ani şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care erau, în care se mai aflau încă doi minori, a fost lovită de o locomotivă în timp ce se întorceau de la şcoală spre casă. Ceilalţi doi minori au supravieţuit accidentului şi au fost transportaţi la Urgenţe pentru îngrijiri medicale.

    Accidentul feroviar s-a întâmplat în jurul orei 13.00, la trecerea de cale ferată de pe strada numită de localnici “De sub Pădure” din localitatea Micula.

    O femeie în vârstă de 24 de ani se întorcea acasă cu maşina, împreună cu fiul ei de 6 ani de la grădiniţa din localitate, de unde a mai luat încă două persoane, o fetiţă de 8 ani, respectiv o adolescentă de 16 ani, pentru a le duce acasă. La trecerea de cale ferată, prevăzută cu “Crucea lui Andrei”, femeia nu a realizat că dinspre Halmeu spre Satu Mare vine o locomotivă şi a încercat să treacă. Localnicii spun că este foarte posibil ca femeia să nu fi văzut locomotiva din cauza buruienilor foarte mari de pe marginea căii ferate.

    În urma impactului, femeia care se afla la volan şi-a pierdut viaţa, iar fiul ei a fost proiectat sub locomotivă, care l-a târât încă circa 100 de metri, pierzându-şi, la rândul său viaţa.

    Pentru scoaterea celor trei victime dintre fiarele contorsionate ale maşinii care a fost aruncată la circa 10 metri de locul impactului, a fost necesară intervenţia membrilor echipei de descarcerare a SMURD. Aceştia au constatat decesul femeii, precum şi faptul că cele două fetiţe care se aflau în autoturism erau încă în viaţă. Acestea din urmă au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare pentru îngrijiri medicale.

    Producerea accidentului a fost anunţată la 112 de mecanicul locomotivei, iar la faţa locului s-au deplasat poliţişti şi procurori pentru a cerceta cazul.

    Potrivit afirmaţiilor făcute de şeful Staţiei CFR Halmeu, Petru Iurisniţ, mecanicul locomotivei a fost testat cu alcooltest, rezultatul fiind “zero”.

    În ceea ce le priveşte pe cele două fetiţe transportate la UPU, situaţia este diferită, potrivit declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al SJU, Constantin Demian.

    Fetiţa în vârstă de 8 ani are traumatisme multiple la nivelul capului, toracelui şi a membrelor, dar se află în stare relativ bună, era conştientă şi puţin speriată. Medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare şi se află în siguranţă.

    În schimb, starea de sănătate a adolescentei de 16 ani era foarte gravă. Aceasta avea leziuni foarte grave la nivelul capului, unde avea o fractură de cutie craniană şi un hematom foarte mare, a toracelui, abdomenului, a membrelor superioare şi se afla în comă. O echipă interdisciplinară de medici s-au ocupat de acest caz, i s-a făcut un computer tomograf, în urma căruia s-a stabilit că, din fericire, nu are leziuni grave ale organelor interne. În această situaţie, medicii sătmăreni au luat legătura cu Clinica de neurochirurgie din Cluj Napoca, unde adolescenta a fost transportată pentru a fi operată.

    Potrivit unor surse judiciare, femeia care se afla la volan nu poseda permis de conducere. Nereguli au fost depistate şi la înmatricularea autoturismului.

    Numerele de înmatriculare aflate montate pe autoturismul Peugeot implicat în accident figurau în baza de date a poliţiştilor ca fiind ale unui alt autoturism. Cercetările în cauză continuă.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE