Trenul Satu Mare – Halmeu, la un pas de dezastrucale

Pasagerii care circulau miercuri cu trenul pe direcţia Satu Mare – Halmeu au fost la un pas de dezastru. Şi asta după ce un angajat al Căilor Ferate Române (CFR) a observat că la trecerea la nivel cu cale ferată fără barieră a drumului DJ 194 C Botiz linia a fost compromisă. După ce a solicitat de urgenţă intervenţia poliţiei, traficul feroviar şi traficul rutier a fost deviat pe o linie secundară, în timp ce problema a fost remediată.

Un muncitor feroviar care manipulează dispozitivele de acţionare a acelor de macaz şi asigură întreţinerea acestora a sesizat miercuri, la trecerea la nivel cu cale ferată fără barieră a drumului DJ 194 C Botiz, că firul de cale ferată de pe partea dreaptă a sensului de mers Satu Mare – Halmeu era torsionat spre interior. Pentru a se lua măsurile de urgenţă, acarul a sesizat organele în drept. “La data de 15 octombrie a.c, ora 16.45, acarul Eugen P. a sesizat poliţiştilor faptul că în urmă cu o jumătate de oră, la trecerea la nivel cu cale ferată fără barieră a drumului DJ 194 C Botiz, la punerea în mişcare a semnalului pentru trenul care circula din direcţia Satu Mare în direcţia Halmeu, a observat că firul de cale ferată de pe partea dreaptă a sensului de mers Satu Mare – Halmeu era torsionat spre interior, pe o distanţă de aproximativ 3 metri.

Traficul feroviar a fost deviat pe o linie secundară, iar traficul rutier a fost închis şi redirecţionat spre municipiul Satu Mare, în intervalul 19.30 – 22.50, timp în care angajaţii SNCFR au înlocuit firul afectat de cale ferată cu un alt cupon”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. La finalizarea lucrărilor efectuate traficul rutier şi cel feroviar au fost reluate fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc incidentul şi a cauzei producerii acestuia.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts