Un nou concert “Bijuterii Muzicale”, marca Franz Lamprechtconcert

La Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare s-a desfăşurat joi seara o nouă serie de “Bijuterii Muzicale”, care l-a avut ca protagonist pe directorul muzical al Filarmonicii, maestrul Franz Lamprecht. Şi acest spectacol muzical s-a desfăşurat în faţa unui public numeros. Cu această ocazie, sătmărenii au ascultat lucrări celebre ale unor compozitori celebri, precum Sousa, Arlen, Strauss jr, Czibulka, Williams, Anderson, Lortzing, Fertras, Joplin şi Kander.

Concertul a debutat cu “Clopotul libertăţii” de Sousa, urmat de aria “Over the Rainbow” din “Vrăjitorul din Oz”, de Arlen. Spectacolul a continuat cu Uvertura la opereta “ O noapte în Veneţia” de Strauss jr şi “Visul dragostei după bal”, de Czibulka. Unul dintre cele mai aşteptate momente ale concertului a fost interpretarea în premieră, la Satu Mare, a unui fragment din coloana sonoră a filmelor cu Harry Potter, aceasta fiind din “Harry Potter şi camera secretelor”, de Williams. Prima parte a spectacolului muzical s-a încheiat cu “Suita irlandeză”, de Anderson.

Partea a doua a concertului a fost deschisă de “Dansul saboţilor din lemn”, de Lortzing, urmat de “Lumina lunii în Alster”, de Fetras. Spectacolul a continuat cu o “Arie din Londonderrry”, şi cu celebrul “The Entertainer”, a lui Joplin. Spectacolul s-a încheiat cu spectaculosul “Cabaret”, de Kander. Ca de fiecare dată când la pupitrul dirijoral se află maestrul Franz Lamprecht, nu lipsesc bisurile, de data aceasta fiind interpretate un marş şi piesa “Samba – Karamba”, care a pus punct concertului “Bijuterii Muzicale”. Totodată, orchestra filarmonicii condusă de maestrul Franz Lamprecht va susţine un turneu în prima parte a lunii noiembrie în oraşele din zona Dusseldorf.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts