Unde verde pentru introducerea gazului la BerindanDumitru-Pop

După mai mulţi ani de încercări, interval de timp în care hăţişul birocratic a blocat acest lucru, Primăria comunei Odoreu a obţinut, în cele din urmă, avizul pentru a putea începe lucrările de introducere a gazului metan în localitatea Berindan. “De doi ani ne chinuim cu asceste obstacole birocratice doarece distribuitorul de gaz nu are licenţă şi pentru localitatea Berindan. O modificare legislativă a legii 123/2012 ne permite extinderea reţelei de gaz metan şi în localitatea Berindan. Acest lucru se poate realiza în urma unei convenţii semnată între Primăria Odoreu, distribuitorul de gaz şi Ministerul Economiei, însă condiţia primordială este ca toate cheltuielile să fie suportate din bugetul nostru. Pe noi ne bucură acest lucru şi putem trece la realizarea acestui proiect”, a afirmat primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

Susţinătorul acestui proiect, consilierul local de la Berindan, Marius Ardelean, a precizat că este foarte necesară introducerea gazului metan în această localitate. “La Berindan sunt multe persoane mai în vârstă cărora le este foarte greu să-şi procure lemne de foc. Introducerea gazului metan ar fi benefică atât pentru locuitorii din această localitate, instituţia existentă aici, şi cele două biserici”, a mai spus Marius Ardelean.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea totală a acestei investiţii s-ar putea ridica la circa 200.000 de lei. “O mare parte din aceste cheltuieli vor fi suportate de la bugetul local, însă avem şi ajutorul cetăţenilor din Berindan care vor suporta cheltuielile de săpare şi apoi de acoperire a şanţurilor în care vor fi introduse conductele de aducţiune a gazului metan. De asemenea, mai aşteptăm şi o rectificare bugetară pozitivă din partea Guvernului Ponta, lucru ce ne-ar permite realizarea proiectului”, a mai spus primarul Dumitru Pop.

Dacă lucrurile merg cum trebuie, până la finele acestui an ar trebuie să fie finalizat proiectul, urmând ca lucrările efective să înceapă în primăvara anului viitor. “Sperăm că până la finele anului 2015 să finalizăm aceste lucrări şi pe iarna viitoare cele circa 50 de case din Berindan să fie recordate la reaţeaua de gaz”, a mai precizat edilul şef.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts