Viorel Pintea încearcă să scape de judecatăpintea

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea, a atacat la Curtea de Apel Oradea decizia judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Satu Mare de începere a judecăţii în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Contestaţia depusă de ex-directorul Pintea va fi analizată de magistraţii Curţii de Apel Oradea în 16 octombrie 2014.

Pintea a fost trimis în judecată în 9 ianuarie 2014, fiind acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită. La termenul din 11 februarie 2014, fostul director al APIA Satu Mare a contestat legalitatea administrării probelor şi efectuarea actelor de urmărire penală de către procurorii anticorupţie. În 15 aprilie 2014, Tribunalul Satu Mare a admis în parte solicitarea lui Pintea, decizia fiind atacată atât de inculpat cât şi de procurorii DNA. În luna iunie, magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins contestaţia DNA şi au admis contestaţia lui Pintea, dispunând restituirea dosarului către DNA. În luna august, Pintea a fost trimis din nou în judecată pe baza rechizitoriului refăcut de procurorii anticorupţie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, în perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, inculpatul Viorel Pintea, în calitate de director al APIA Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi denunţători (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei. În schimbul acestor sume de bani şi bunuri, inculpatul şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, constând fie în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale acestora, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurinţă a subvenţiilor. La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Viorel Pintea a primit de la unul dintre denunţători suma de 3.000 euro din banii pretinşi, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts