More

    Zece premiere la secţia română a Teatrului de Nord

    conferinta

    La Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare s-a desfăşurat ieri o conferinţă de presă care a avut ca temă programul spectacolelor la secţia română a Teatrului de Nord. La întâlnirea cu presa locală au participat directorul excutiv al secţiei române, Adriana Vaida, şi secretarul literar Mona Caiţa. În stagiunea 2014-2015 vor avea loc zece premiere, dintre care două sunt proiecte: “Inimă de câine”, adaptare după Bulgakov, în regia lui Cristian Ioan, respectiv “O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale, regia Sorin Militaru, proiect comun cu Trupa “Harag Gyorgy”, care va avea premiera la o diferenţă de două zile. Prima premieră din cadrul stagiunii va fi spectacolul pentru copii “Jos masca!”, adaptare după Costin Popescu, în regia lui Adriana Vaida, care se va juca luni 13 octombrie de la ora 10.00. Tot în 13 octombrie, începând cu ora 19.00, va avea loc spectacolul “Neînţelegerea”, de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan, după care în data de 14 octombrie, de la ora 10.00, se va juca “Mica sirenă”, de Andersen, în regia lui Ovidiu Caiţa, iar joi,16 octombrie, începând cu ora 19.00, va avea loc reprezentaţia piesei “Yom Kippur”, de Hanna Azoulay Hasfari, în regia lui Eugen Gyermant.

    Totodată, actorii de la secţia română doresc atragerea publicului, în special a tinerilor cu vârste cuprinse între 15-30 de ani şi la spectacolele programate pentru adulţi. În această stagiune, cei de la secţia română vor să realizeze şi un spectacol de varietăţi, care va avea loc în cursul lunii decembrie. În acest sezon vor avea loc următoarele piese. “A douăsprezecea noapte”, adaptare muzicală după Shakespeare, “Ultima oră”, de Mihail Sebastian, “Nu sunt Turnul Eiffel”, de Ecaterina Oproiu, “Clinica sinucigaşilor”, de Gabriela Mihalache, “Viaţa ta în 65 de minute”, de Albert Espinosa, “Vrăjitorul din Oz”, după Frank Baum, “Frumoasa şi bestia”, după Fraţii Grimm şi “Ivan Turbincă”, după Ion Creangă.

    Nu vor lipsi reluările precum: “Yom Kippur”, “Neînţelegerea”, “Prah”, “Moara cu noroc”, “Năpasta” şi “Mofturi”. Totodată, vor fi prezentate trei spectacole pentru preşcolari şi copii din clasele primare, acestea fiind: “Jos masca!”, “Frumoasa şi bestia”, “Poveşti nemuritoare”, iar la gimanziu: “O scrisoare pierdută”, “Năpasta” şi “Mofturi”, toate de Caragiale, respectiv “Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă. Preţurile abonamentelor şi biletelor pentru această stagiune sunt următoarele: abonamentul Premieră “Ştefan Mareş” este de 100 lei, pentru adulţi este de 70 de lei, cel pentru pensionari de 40 lei, Biletele sunt următoarele: premieră- 30 lei, adulţi – 20 lei, elevi, studenţi, pensionari – 15 lei, elevii claselor IV şi preşcolari – 10 lei , spectacole de studio – 15 lei.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE