More


  Prezenţă redusă şi niciun incident în zona Carei-Tăşnad

  =

  Scrutinul de ieri s-a desfăşurat fără niciun incident notabil în zona Carei-Tăşnad. Totuşi, prezenţa a fost una destul de redusă. Dacă vârstnicii au ieşit la urne înainte şi imediat după slujba de duminică, tinerii au fost destul de scumpi la vedere. În schimb, primarii au fost destul de matinali. De exemplu, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, însoţit de soţia sa, a votat la ora 09.00, în timp ce primarul Careiului, Kovacs Eugen, a votat la ora 10.00. Pentru a da un exemplu tuturor careienilor, Kovacs Eugen a venit însoţit de soţie, fiu, noră şi nepoţei. Cea mai bună prezenţă la urne a fost în Terebeşti, acolo unde mai mult de jumătate dintre alegătorii înscrişi pe listele permanente au votat deja până la ora 16.00.

  Primarii au chemat lumea la vot
  Primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, a ales să îşi exprime opţiunea de vot încă de la primele ore ale dimineţii. Astfel, însoţit de soţia sa, edilul şef tăşnădean s-a prezentat la Secţia nr. 111 în jurul orei 09.00. Galant, Vasile Mitraşca i-a permis soţiei sale să voteze prima, după care a intrat şi el în cabina de vot. Primarul Mitraşca a declarat că a votat pentru candidatul care va aduce prosperitate, normalitate şi demnitate pentru România. “Am votat pentru un preşedinte care să fie stimat în cancelariile europene, şi nu numai. Am votat pentru un preşedinte dintr-o generaţie în care românii şi România îşi pun mari speranţe. Am votat pentru România în următorii ani să ştie să îşi adune forţele pentru binele românilor în ansamblu”, a declarat Vasile Mitraşca.

  Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a venit la urne împreună cu soţia, băiatul, nora şi nepoţi. Edilul şef careian a votat la Secţia nr. 76, amenajată la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”. Kovacs Eugen a precizat că a votat pentru un viitor mai bun pentru toţi cetăţenii României. Mai mult, primarul Careiului a declarat că zilele trecute a împărţit manifeste prin care îi chema pe careieni la urne şi să voteze cu cine cred că îi vor reprezenta mai bine. “Eu am votat pentru unitate şi pentru dezvoltare. Nu prea au încredere oamenii în politicieni şi acesta este motivul pentru care oamenii nu vin la vot, dar eu i-am rugat şi printr-o scrisoare: nu contează pe cine din cei 14 îi votează, căci au din ce alege, important este să vină la vot”, a precizat Kovacs Eugen.

  Prezenţă redusă, dar niciun incident
  În zona Carei-Tăşnad prezenţa la urne a fost destul de redusă, dar în schimb nu s-a înregistrat niciun incident. Vârstnicii au ieşit la vot înainte de orele amiezii. Dacă unii vârstnici au preferat să meargă la vot înainte de slujba de duminică, alţii au ales să îşi exprime opţiunea de vot după oficierea slujbelor. În orice caz, majoritatea vârstnicilor au venit în grupuri de câte trei-patru persoane. Pe de altă parte, tinerii nu au părut prea interesaţi de scrutin. În orice caz, absenteismul a fost destul de ridicat. De exemplu, la Secţia 76 din Carei, până la ora 13.00 au votat doar 273 de persoane, iar până la ora 16.00 – 409 din cei 1.446 de careieni cu drept de vot. La Tăşnad, la Secţia 111, la ora 13.00 au votat doar 287 de persoane, iar la ora 16.00 – 440 din cele 1.264 înscrise pe listele permanente. Nici în mediul rural situaţia nu a fost mai fericită. De exemplu, la Secţia 79 din Foieni au votat până la ora 16.00 doar 372 persoane din cele 1.639 înscrise pe lista permanentă, în timp ce la Secţia 256 din Petreşti au votat 230 de persoane din cele 1.310 cu drept de vot. Este demn de menţionat că în Petreşti circa 400 de persoane din cele cu drept de vot sunt plecate din ţară, având dublă-cetăţenie: română şi germană. La Secţia 236 din Moftinul Mic au votat până la ora 16.00 un număr de 299 de persoane din totalul de 1.049 cu drept de vot. La Secţia 179 din Craidorolţ au votat până la ora 16.00 un număr de 226 de persoane din cele 869 înscrise pe lista permanentă. Una din cele mai bune prezenţe la vot a avut loc în Terebeşti, acolo unde până la ora 16.00 au votat la Secţia 301 un număr de 262 de persoane din cele 568 înscrise pe lista permanentă.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img