Brazii de Crăciun se vând bine în pieţebrazi

Cu mai bine de o săptămână înainte de Crăciun, mulţi sătmăreni îşi cumpără un brad de sărbători, profitând şi de preţul mai mic faţă de anul trecut al acestora. Comercianţii de brazi din pieţe se laudă cu vânzări peste aşteptări, poate cele mai mari din ultimii ani, afirmând că se aşteaptă ca spre sfârşitul acestei săptămâni să fie şi mai mari.

Ofertă generoasă
Oferta la brazi din pieţele sătmărene este destul de consistentă, sătmărenii având posibilitatea să-şi aleagă unul în funcţie de banii din buzunar. Spre exemplu, în Piaţa Mare pot fi găsiţi brazi de mărimi şi preţuri diferite, în funcţie de potenţialul financiar al fiecărui sătmărean.

În ceea ce priveşte preţul, acesta este cu ceva mai mic faţă de anul trecut. Astfel, dacă cu o săptămână înainte de Crăciunul anului trecut, preţul brazilor oscila între 100 şi 300 de lei, ajungând până la 500 de lei în cazul celor foarte mari, în acest an preţul este cuprins între 70 de lei, la bradul de 1-1,5 metri, şi până la 200-250 de lei brazii argintii de 2-2,5 metri înălţime. Bineînţeles, brazii de peste 3 metri, care de obicei sunt împodobiţi în biserici sau localuri, pot ajunge până la 500 de lei. În unele situaţii pot fi obţinute chiar şi reduceri de preţuri dacă cumpărătorul este un bun negociator.

Interesant este faptul că o parte dintre comercianţi vând, odată cu bradul, şi suportul pentru acesta, la preţul de 40 de lei. “Sunt foarte mulţi cei care ne cer şi suport de brad. Unul dintre aceştia m-a condiţionat de faptul că dacă nu îi vând şi suport, nu-mi cumpără bradul”, ne-a declarat unul dintre comercianţii din Piaţa Mare.

Vânzări peste aşteptări
În ceea ce priveşte vânzările, precupeţii se laudă că acestea sunt mult peste aşteptări, iar brazii trec mult mai bine decât în anii precedenţi. „Nici noi nu ne aşteptam să treacă atât de bine brazii în această perioadă. Nu se poate spune că este înghesuială la brazi, dar tot timpul avem câte un client. Cred că sunt cele mai bune vânzări din ultimii ani. Şi ne aşteptăm ca vânzările să crească şi mai mult până la sfârşitul acestei săptămâni”, ne-a spus unul dintre comercianţi.

Afirmaţiile precupeţilor sunt întărite de cele constatate la faţa locului, unde, la instalaţiile de ambalat brazii de Crăciun era activitate continuă. „Anul acesta nu ne putem plânge. Sunt mulţi brazi în piaţă, dar avem şi cumpărători”, ne-a declarat un alt comerciant.

Pe de altă parte, sătmărenii se declară mulţumiţi de preţuri şi spun că îşi aleg bradul în funcţie de câţi bani au la dispoziţie. „Prefer să cumpăr bradul acum deoarece peste câteva zile voi avea alte priorităţi în ceea ce priveşte pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Cumpăr bradul acuma, să-l am acasă. O să văd eu când am timp să-l împodobesc. Mă bucur că preţul este acceptabil, poate chiar mai mic decât anul trecut. Acum am cumpărat un brad cu 130 de lei, în timp ce anul trecut, pe un brad asemănător am dat 150. Este ceva şi asta”, ne-a spus un sătmărean.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts