Bucătărie distrusă într-un incendiu pe aleea MureşUn incendiu izbucnit marţi după-amiază la parterul unui bloc de pe aleea Mureş din municipiul Satu Mare a distrus o mare parte din bucătăria apartamentului unde acesta a avut loc. Intervenţia rapidă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă în tot apartamentul.

Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 17.30 şi au ajuns la faţa locului după aproximativ şase minute cu o autospecială sub comanda şefului gărzii de intervenţie plutonier major Marcel Silaghi. în urma executării recunoaşterii s-a constatat că incendiul se manifesta în bucătărie cu pericol iminent de propagare la întreaga locuinţă, iar casa scării şi apartamentul erau inundate complet cu fum. Pompierii sătmăreni au acţionat imediat pentru stingerea incendiului cu o ţeavă de refulare a apei, concomitent cu evacuarea fumului din apartament şi casa scării.

Focul a distrus circa 50% din mobila de bucătărie şi a degradat serios o hotă electrică, un aragaz, un senzor de gaze, precum şi zugrăveala din întreg apartamentul, valoarea pierderilor materiale fiind de aproximativ 2.000 lei. Din fericire, au fost salvate alte bunuri în valoare de circa 50.000 lei.

Din primele cercetări făcute la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări provenită de la un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Primul material care s-a aprins a fost uleiul dintr-o tigaie amplasată pe acesta, de unde s-a propagat în întreaga bucătărie.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts