Concursul județean ”Istorie trăită – Decembrie 1989”eminescu

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, prin inspectorul de specialitate, prof. Daniela Govor, a organizat în 16 decembrie, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, cercul pedagogic cu participarea profesorilor de istorie din județ. Activitatea organizată a fost un prilej pentru omagierea a 25 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989. Manifestarea s-a desfășurat sub genericul ”Istorie trăită – Decembrie 1989” și a avut ca tematică evocarea evenimentelor desfășurate în decembrie 1989, comemorarea martirilor și premierea elevilor participanți la concursul județean”Istorie trăită – Decembrie 1989 ”.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu profesorii de istorie din județ, a organizat concursul pentru elevi ”Istorie trăită – Decembrie 1989”, concurs dedicat împlinirii a 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: interviu scris cu un martor ocular și interviu înregistrat audio sau video cu un martor ocular. Peste 50 de elevi sătmăreni au intervievat persoane care au participat direct la evenimentele din 1989 sau care au fost martori. Elevii participanți la concurs au primit diplome și premii din partea Inspectoratului Școlar Județean. La manifestare au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor și redactorul coordonator al revistei Eroii Neamului, domnul col.(r) Voicu Șichet.

Totodată, participanții au putut viziona două expoziții organizate de catedra de istorie a Colegiului Național Mihai Eminescu dedicate evenimentului evocat, prin coordonarea profesoarei Gigelia Silaghi.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts