More


  Continuă dezvoltarea localităţilor din judeţ

  - Advertisement -

  pndl

  Primarii din judeţ au semnat ieri noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Este vorba despre 17 obiective de investiţii noi, în sumă totală de 2.494.982 lei. Evenimentul a avut loc la Consiliul Judeţean Satu Mare, în prezenţa preşedintelui şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, respectiv a managerului public al judeţului, Nicolae Bura. Este de precizat faptul că întregului judeţ i-a fost alocată pe anul 2014 pentru investiţii noi și în continuare suma de 55.343.294 lei.

  Finanţare aşteptată de mulţi ani
  Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a afirmat că aceste sume sunt foarte importante, deoarece multe dintre investițiile preconizate în localităţile din judeţ aşteptau o sursă de finanţare. „Uitaţi că acum iar avem un set de câteva contracte pe PNDL care ne-au fost expediate de la Ministerul Dezvoltării de către ministrul Liviu Dragnea şi putem să le semnăm astăzi. Investiţii care se vor desfăşura în comunele Bârsău, Călineşti-Oaş, Cehal, Micula, Odoreu, Sanislău, Socond , Căpleni, Căuaş. Vorbim de drumuri de interes comunal, modernizare şi reabilitare clădire de grădiniţă, pod peste un râu. Adică, sunt investiţii care sunt importante pentru comunităţile locale, care aşteptau de mult sursă de finanţare”.

  Semne bune anul are
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, le-a cerut primarilor să se pregătească din timp cu noi proiecte, dând asigurări că Guvernul Ponta s-a angajat la sprijinirea viitoarelor proiecte de dezvoltare. „Astăzi vom semna aceste contracte. Vă spun că pentru anul viitor, şi asta v-o spun efectiv pentru că am discutat direct atât cu premierul Victor Ponta cât şi cu Liviu Dragnea, avem asigurată în continuare finanţare pentru proiecte. Cele pe care le avem în derulare le vom finaliza. Pentru proiecte noi se vor depune noi documentaţii. Aşa că sper ca în aceşti doi ani cât au mai rămas din actuala guvernare faţa judeţului să se schimbe complet. Şi sunt ferm convins că se va schimba acest lucru”, a arătat Mircea Govor.

  Primarii, mulţumiţi de sumele acordate
  Primarii din judeţ au ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat atât prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi, în general, de Consiliul Judeţean. „Eu am observat că conducerea judeţului ia foarte în serios dezvoltarea judeţului. Eu vorbesc numai în numele Consiliului Local Micula. Vreau să mulţumesc nu doar pentru semnarea contractului prin PNDL, ci şi pentru investiţia realizată pentru modernizarea DJ 194, investiţie pe care nimeni nu a avut curajul să creadă că va fi finalizată în acest an. Mulţumesc tuturor care s-au implicat în acest proiect”, a declarat primarul comunei Micula, Ştefan Doboş.

  A mai luat cuvântul şi primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, care a ţinut să puncteze, în stilul propriu, faptul că: “Cu cât facem mai multe fapte bune cu atât probabil criticile vor fi mai agresive. Trebuie s-o ţinem înainte cu aceste investiţii pentru că cel mai important lucru este că sunt în beneficiul oamenilor. Ei sunt cei care vor recunoaşte că lucrurile merg bine“.

  Judeţul se schimbă în bine
  Managerul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, s-a arătat optimist că în următorii ani faţa întregului judeţ se va schimba în bine în urma acestor investiţii de amploare. „Prin lucrările care s-au realizat în ultimii doi ani, fiecare localitate din judeţ şi-a schimbat înfăţişarea prin modernizări de străzi, prin infrastructură de apă, canalizare, prin alte lucrări care s-au realizat în domeniul învăţământului sau sănătăţii. Dacă se va reuşi cu ajutorul Guvernului continuarea acestor programe, sunt sigur că faţa judeţului se va schimba în totalitate în următorii ani”, a declarat Nicolae Bura.

  Lista investiţiilor noi prin PNDL
  Comunei Bârsău i s-au alocat 650.000 lei pentru modernizarea de străzi, în timp ce comunei Călineşti Oaş i s-au alocat 34.000 de lei pentru modernizarea de străzi. Comuna Cehal a primit 130.000 de lei pentru modernizarea unor drumuri, comuna Micula a primit tot 130.000 de lei pentru modernizarea unor drumuri, respectiv comuna Odoreu a primit 35.000 lei pentru reabilitarea și modernizarea clădirii Grădiniței cu Program Prelungit. Comuna Sanislău a primit 44.302 lei pentru modernizarea unor uliţe, comuna Socond a primit 130.000 lei tot pentru modernizarea unor uliţe interioare, comuna Căpleni a primit 78.000 de lei pentru a se pune bazele unui pod peste râul Crasna, iar comuna Căuaș a primit 630.000 lei pentru modernizarea străzilor.

  Comunei Dorolț i s-au alocat 15.000 lei pentru modernizarea unor drumuri, comunei Socond i s-au alocat 130.000 lei pentru lucrări de introducere a sistemului de alimentare cu apă, respectiv comunei Tiream i-au intrat în conturi 130.000 lei pentru modernizarea unui drum comunal. Oraşului Negreşti Oaş i s-au alocat 163.680 lei pentru modernizarea mai multor străzi, comunei Andrid i s-au alocat 62.000 lei pentru realizarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare, în timp ce comunei Bogdand i s-au alocat 130.000 lei pentru reabilitarea unor străzi.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img