More


  Fostă centrală termică transformată în Centru multifuncţional

  - Advertisement -

  centrala

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a participat ieri la conferinţa de încheiere a proiectului “Centru Multifuncţional Social al Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare”. Obiectivul general al proiectului a constat în înfiinţarea unei noi structuri de servicii sociale, Centrul Multifuncţional social, în vederea creării unui sistem flexibil, multidisciplinar care să răspundă cât mai adecvat nevoilor sociale identificate, tipologiei potenţialilor beneficiari şi condiţiilor particulare în care aceştia se află.

  Beneficiarul finanţării nerambursabile din fonduri UE a fost Municipiul Satu Mare. Durata de implementare a proiectului a fost de 34 de luni. Valoarea total eligibilă a finanţării a fost de 2.272.892 lei, din care contribuţia financiară a UE a fost de 1.826.269 lei, bugetul naţional – 401.165 lei şi cofinanţare Municipiul Satu Mare 45.457 lei. Prin acest proiect s-a reabilitat centrala termică dezafectată situată pe Aleea Mirceşti, nr. 10 (zona Solidarităţii), cu scopul înfiinţării unui centru multifuncţional social de consiliere şi centru de zi. Activităţile de construcţie au constat în lucrări de întărire a structurii, etajare parţială şi compartimentare a clădirii în vederea creării unor spaţii suficiente pentru deservirea tuturor serviciilor care se vor oferi în acest centru.

  Centrul Multifuncţional va oferi mai multe tipuri de servicii, printre care servicii de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat; servicii de consiliere pentru tineri, persoane adulte, părinţi, vârstnici; servicii de socializare şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă pentru copii din familii în dificultate; servicii de socializare şi petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice. Beneficiarii serviciilor Centrului multifuncţional sunt copiii provenind din familii monoparentale sau cu risc de ruptură a legăturii de familie; persoane vârstnice lipsite de sprijin psiho-social; tineri şi persoane adulte aflate într-o situaţie de dificultate generatoare de marginalizare sau excludere socială. Centrul Multifuncţional îşi va începe activitatea din martie 2015 sub directa coordonare a Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img