More


  Ignat la Casa de tip familial “Iris” din Berindan

  - Advertisement -

  berindan

  Primăria Odoreu şi conducerea Casei de tip familial “Iris” din Berindan le-a oferit ieri o surpriză plăcută copiilor de aici sacrificând un porc de Crăciun de circa 130 de kilograme. Patrupedul sacrificat a fost pregătit chiar de primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

  Porcul de Ignat a fost sacrificat încă de dimineaţă şi a fost pârjolit atât după metoda clasică, adică cu paie, cât şi după metode mai moderne, adică cu gaz metan. Maistru măcelar, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a declarat că în acest fel s-a dorit să aducă spiritul Crăciunului şi în sufletele copiilor de la Casa “Iris”. “Vrem să facem în aşa fel încât aceşti copii să petreacă Crăciunul ca şi cum ar fi acasă, fără să le lipsească nimic. Vrem să ştie ce înseamnă Crăciunul şi să se bucure de această sărbătoare. Pentru ei este un lucru deosebit mai ales că mulţi dintre ei văd pentru prima dată cum este sacrificat un porc de Crăciun”, a precizat primarul Dumitru Pop.

  Directorul Casei de tip familial “Iris”, Marius Ardelean, a precizat că porcul de Ignat a fost pregătit exact la fel ca şi într-o familie normală. “Am dorit ca aceşti copii să se simtă ca într-o familie adevărată. Am avut şi sprijinul unor sponsori cu inimă mare cărora le mulţumim”, a mai spus Marius Ardelean.

  Copiii de la Casa “Iris” aşteptau cu nerăbdare să primească ureche şi şoric, afirmând că în rare cazuri au avut posibilitatea să fie martori la un astfel de eveniment.

  Din porcul sacrificat s-au făcut cârnaţi, caltaboşi, sângerete, a fost pusă slănina şi şuncile în saramură, exact la fel ca şi într-o gospodărie obişnuită, astfel că tinerii cazaţi la Casa “Iris” vor petrece sărbătorile de iarnă ca într-o familie obişnuită.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img