La Naşterea Pruncului SfântAstăzi este ziua în care, de la un capăt la celălalt al Pământului, creştinii îşi îndreaptă din nou, după datina străbună, gândurile de închinăciune şi recunoştinţă spre ieslea binecuvântată a sărăcăciosului sălaş din Viflaim. Acolo, acum două mii paisprezece ani s-a născut din Fecioara Maria şi s-a făcut Om, Pruncul Sfânt, Mântuitorul Lumii. Ne vom întoarce iar în timp şi îi vom însoţi pe cei trei magi de la Răsărit, care s-au călăuzit după steaua puternic strălucitoare pentru a se închina şi slăvi pe Fiul lui Dumnezeu şi a-i dărui aur, smirnă şi tămâie.

Apoi, aşa cum ni s-a lăsat ca datină din moşi- strămoşi, praznicul luminat din această seară înălţătoare ne va aduna dimpreună cu cei dragi nouă. Cu gândul la cei plecaţi pentru veci, în faţa bradului împodobit şi la masa mai îmbelşugată ca oricând, vom da glas colindelor proslăvind Naşterea Pruncului Sfânt cu neţărmurită bucurie, cu urări de sănătate, de pace în lume şi spor în toate.

Noi, românii, vom înălţa prinos de mulţumire Cerului pentru că Sărbătoarea Crăciunului din acest an binecuvântat ne-a adus şi bucuria de a avea parte de sfârşitul unui deceniu de nedrepte umilinţe, de sfidări şi sărăcie. Şi avem acum sentimentul că am scăpat de îmbuibaţii dornici în continuare să ne decidă soarta în folosul lor egoist.

Alegerea în fruntea ţării a lui Klaus Iohannis, parafată acum de jurământul în faţa Parlamentului şi, implicit al tuturor românilor, adaugă sărbătorilor un motiv de îndreptăţită speranţă: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea şi independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Ne vom ruga ca Moş Crăciun să-i aducă în dar înţelepciunea de a face tot ce-i stă în putere, astfel ca România să fie ţara lucrului bine făcut. Aşa cum ne dorim pentru totdeauna.

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts