More


  Localitatea Domăneşti a ieşit din izolare

  - Advertisement -

  domanesti

  Locuitorii din Domăneşti ies din izolare odată cu finalizarea noului pod peste râul Crasna de la intrarea în sat dinspre Moftinu Mic. Podul a fost inaugurat ieri în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, a constructorilor şi a câtorva zeci de cetăţeni.

  Obiectiv important
  Festivitatea a debutat cu o rugăciune rostită de preotul din Domăneşti, după care a fost tăiată panglica inaugurală şi au fost inspectate lucrările executate la noul pod.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a afirmat că această investiţie înseamnă foarte mult pentru locuitorii din Domăneşti. “Consiliul Judeţean asigură siguranţa cetăţenilor, iar această investiţie a însemnat foarte mult ca şi valoare. Cu ajutorul primit de la Guvernul Ponta, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, am reuşit să finalizăm această investiţie foarte importantă şi transmitem mulţumiri ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea”, a arătat Adrian Ştef.

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a precizat că prin acest pod, locuitorii din Domăneşti ies din izolare. “Domăneştiul putea rămâne izolat deoarece fostul pod era şubred şi se putea prăbuşi în orice moment. Tocmai de aceea, noul pod este foarte important şi bine construit. Dacă nu aveam ajutorul prin PNDL de la Guvernul Ponta nu am fi reuşit această investiţie numai din bugetul judeţului. Acest pod este şi o construcţie strategică, fiind foarte aproape de Ungaria şi este posibil ca foarte aproape de aici să fie amenajat un drum spre Ungaria când vom intra în Schengen”, a mai spus Mircea Govor.

  Perspectivă europeană
  Despre importanţa acestui pod a vorbit şi primarul comunei Moftin, Gheorghe David. “Pentru noi, cei din comuna Moftin, în special pentru agricultorii din zonă, acest pod este foarte important şi reprezintă o mare realizare. De asemenea, o perspectivă europeană ne creează posibilitatea de a continua legăturile cu comunele din Ungaria, cu care ne dorim să colaborăm şi în continuare. Noul pod permite accesul utilajelor grele în Domăneşti în situaţii de urgenţă. Mulţumim Consiliului Judeţean şi Ministerului Dezvoltării pentru această investiţie”, a declarat primarul Gheorghe David.

  Podul de la Domăneşti este o investiţie de circa 1,2 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

  Investiţiile începute vor fi încheiate
  Tot cu această ocazie, vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că investiţiile demarate în judeţul Satu Mare vor fi finalizate până în 2016. “Am văzut multe comentarii şi atacuri la adresa noastră şi a Guvernului Ponta. Dar nimeni nu spune cât noroc a avut judeţul Satu Mare de la demararea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, bucurându-se de sprijinul Ministerului Dezvoltării, a Guvernului Ponta. Probabil că sătmărenii îşi vor da seama peste ani cât de importante au fost aceste investiţii. Cetăţenii sunt cei mai în măsură să aprecieze acest lucru. Judeţul Satu Mare este într-un efort continuu de a continua şi realiza toate proiectele începute prin PNDL. Vă asigur că până în 2016 toate aceste investiţii vor fi realizate dacă Guvernul Ponta va fi lăsat în pace să lucreze”, a mai spus Mircea Govor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img