Performanţa premiată la Careigala

Cei mai merituoşi elevi careieni care au obţinut rezultate bune la olimpiadele şi concursurile şcolare din acest an au fost premiaţi vineri seara de conducerea Primăriei Carei în cadrul Galei premierii olimpicilor careieni 2014. În total, 15 olimpici careieni au fost premiaţi cu această ocazie.

Aduc cinste şi onoare oraşului
Evenimentul s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Castelului Karolyi din Carei, fiind organizat de Primăria municipiului Carei prin Direcţia de Învăţământ şi Sănătate. Gala a fost onorată de prezenţa deputatului Erdei D. Istvan, la manifestare mai fiind prezenţi primarul Eugen Kovacs, directorul Direcţiei de Învăţământ şi Sănătate, Varna Levente, cadre didactice, elevi, alţi invitaţi.

Primarul Eugen Kovacs a arătat cu această ocazie că în România performanţa elevilor este prea puţin apreciată. „Este o onoare pentru mine ca primar să premiez atâţia elevi olimpici şi atât de mulţi profesori. Consider că nu întotdeauna sunt apreciaţi cei care sunt buni la învăţătură şi performanţa din învăţământ nu a fost apreciată de societate. Dar eu cred că trebuie să ne creştem copiii frumos, educaţi, astfel încât să fim bine primiţi în Europa”, a mai spus edilul şef.

Totodată, şi directorul Direcţiei de Învăţământ şi Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente, a precizat că aceşti elevi, prin performanţa lor, aduc cinste oraşului Carei. „Încercăm să facem din această gală o tradiţie. De anul trecut am reluat acest obicei şi sperăm să ţină mulţi ani. Prin aceste premii încercăm să-i motivăm atât pe elevi cât şi pe cadrele didactice de a obţine rezultate bună la învăţătură şi de a cuceri premii la concursurile şcolare. Aceşti elevi aduc cinste şi onoare oraşului nostru”, a mai adăugat Varna Levente.

15 olimpici premiaţi
În cadrul galei au fost premiaţi 15 olimpici careieni care au obţinut rezultate de excepţie la olimpiadele şi concursurile şcolare desfăşurate în acest an, premierea fiind făcută chiar de primarul Eugen Kovacs.

Printre cei premiaţi pot fi amintiţi elevul Kovacs Peter Zoltan, de la Liceul Teoretic Carei, care a obţinut locul întâi la Olimpiada de Limba Maghiară, profesor Szabo Csilla, elevii Grebur Kinga, locul doi la Olimpiada de Chimie, şi Vass Peter, locul doi la Olimpiada de Limba Germană, ambii de la Liceul Teoretic Carei, eleva Kinţel Alexandra, de la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu, locul doi la Olimpiada de Limba Maghiară, sau eleva Muzska Zsuzsa, de la Şcoala Gimnazială nr. 1, locul trei la Olimpiada de Limba Maghiară. Toţi ceilalţi elevi premiaţi au obţinut cel puţin o menţiune sau un premiu special la aceste concursuri şcolare.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts