More


  Prefectul cere măsuri pentru protejarea oamenilor fără adăpost pe timpul iernii

  - Advertisement -

  avram

  În cadrul şedinţei de ieri a Comisiei de Dialog Social, preşedintele CNSLR-Frăţia Satu Mare, Dan Burulea, a ridicat problema comunităţilor formate din oameni fără adăpost, care se dezvoltă în voie în anumite zone ale oraşului. Astfel de comunităţi s-au format sub tribunele fostului stadion Unio, pe malurile Someşului şi în pădurea Păuleşti.

  Prefectul Eugeniu Avram a cerut mai multă implicare din partea instituţiilor deconcentrate, arătând că aceşti oameni fără adăpost nu trebuie neglijaţi şi nici abandonaţi, mai ales în perioada sezonului rece. Prefectul Avram s-a declarat nemulţumit de faptul că ONG-urile reuşesc să fie mai eficiente decât instituţiile statului în această privinţă.

  Viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, a arătat că adăpostul de noapte este supraaglomerat, cele 67 de paturi fiind insuficiente pe perioada iernii. Chiar şi persoanele care se adăpostesc la UPU, după ce sunt ţinute 2-3 ore, sunt lăsate de ambulanţă la poarta adăpostului de noapte. Pentru a putea ajuta eficient aceste persoane defavorizate se impune construirea unui adăpost de noapte mult mai încăpător.

  Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad, a arătat că primarii localităţilor mici încearcă să scape de aceşti oameni fără adăpost, care se refugiază în oraşele mari, unde pot supravieţui mai uşor. Reprezentanţii Asociaţiei Stea şi ai Asociaţiei Hans Lindner au pledat pentru adoptarea unei strategii clare, care să fie aplicată în parteneriat cu instituţiile publice, pentru a-i ajuta în mod mai eficient pe semenii rămaşi fără acoperiş deasupra capului.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img