Primăria Satu Mare va demola toate construcţiile ilegaleDorel-Coica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că administraţia locală va demara de anul viitor acţiunea de demolare a tuturor garajelor, urmând ca până în primăvară să fie făcute una cu pământul toate garajele fără autorizaţie. În locul lor vor fi amenajate parcări supravegheate video.

Micro 17, campion la garaje ilegale
Edilul şef sătmărean a prezentat o statistică potrivit căreia pe malul stâng al Someşului sunt 2.665 de garaje fără autorizaţie, iar pe malul drept sunt 779 astfel de construcţii. Primarul Coica a spus că cele mai multe garaje ilegale se află în cartierul Micro 17 – 982 de astfel de construcţii, în timp ce la polul opus se află Micro 16, acolo unde nu mai există niciun garaj ilegal, în locul cărora au apărut 1.400 de locuri de parcare. Situaţie care se va extinde în tot municipiul reşedinţă de judeţ. Edilul şef a precizat că le va trimite somaţii tuturor persoanelor care se află în această situaţie, documente care vor fi semnate chiar de către Dorel Coica. “Am făcut fotografii, inventariere, vom trimite somaţie. Se vor crea parcări iluminate, au fost nişte austrieci aici, am făcut mai multe echipe şi o recenzie a tuturor zonelor unde vor fi parcări. Vom trimite în prima fază o somaţie pentru clarificare, cei care spun că au documente să vină să le clarificăm cu evidenţa noastră, după care o să trimitem somaţie”, a arătat Dorel Coica.

Curăţenie generală până la 1 martie
Primarul Dorel Coica a precizat că până la 1 martie nu mai vrea să vadă niciun garaj fără autorizaţie. În cazul celor care nu se vor conforma, administraţia locală va dărâma garajele pe cheltuiala proprie, urmând să le trimită factura aşa-zişilor proprietari. “Vreau ca 1 martie să ne găsească cu terenul curăţat. Le transmit celor care nu se conformează şi au construit ilegal că dacă nu vor să şi le demoleze ei le demolăm noi, le emitem o factură, factura va merge la Finanţele Locale şi nu mai fac niciun fel de operaţiune decât după ce-şi plătesc această factură“, a afirmat primarul municipiului reşedinţă de judeţ. Edilul şef sătmărean a mai anunţat că se vor mai monta 77 de camere de supraveghere, centrate pe diguri şi zonele de parcări.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts