More


  Primii pe ţară la inventariere, primii la plata topografilor

  - Advertisement -

  1prefectura

  Specialiştii sătmăreni care au făcut inventarierea terenurilor din judeţ vor fi şi primii plătiţi la nivel naţional, a arătat ieri prefectul Eugeniu Avram în cadrul unei conferinţe de presă. Tot cu această ocazie, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că mai bine de jumătate dintre cei care s-au prezentat la audienţe au avut nemulţumiri legate de aplicarea legilor fondului funciar.

  Topografii vor fi plătiţi de primării
  Potrivit prefectului Eugeniu Avram, unul dintre principalele obiective ale Prefecturii Satu Mare în acest an a fost Finalizarea implementării Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Datorită unei bune coordonări a acestei activităţi, judeţul Satu Mare a fost primul pe ţară care a finalizat procedura.

  Tot primii pe ţară vom fi şi la plata specialiştilor care au efectuat inventarierea terenurilor. “Am avut o preocupare deosebită pentru ca specialiştii care au efectuat inventarierea terenurilor să-şi primească plata. Luni s-a primit informarea potrivit căreia s-a semnat ordinul de plată de către ANCPI, fiind primul judeţ pe ţară care primeşte aceşti bani. Primăriile trebuie să-şi verifice în această perioadă conturile dacă le-au intrat aceşti bani şi, la rândul lor, în cel mai scurt timp posibil să-şi achite datoriile faţă de topografi”, a precizat prefectul Avram.

  Un alt obiectiv important al Prefecturii Satu Mare pentru anul 2014 a fost combaterea evaziunii fiscale pe teritoriul judeţului. În baza ordinului prefectului nr.343/2012 s-a constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Grupul de lucru este constituit de către instituțiile cu atribuții în acest domeniu care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Totodată, prefectul şi-a exprimat satisfacţia că a reuşit să îmbunătăţească relaţia dintre instituţiile de stat şi mediul de afaceri.

  Aproape 350 de persoane în audienţă
  Organizarea şi susţinerea audienţelor atât la sediul Instituţiei Prefectului cât şi în teritoriu a fost modalitatea prin care prefectul a luat cunoştinţă de problemele cetăţenilor, modul lor de soluţionare de către instituţiile abilitate, identificarea disfuncţionalităţilor de comunicare dintre instituţii şi cetăţeni, respectiv rezolvarea imediată a acestora. Astfel, în cursul acestui an, Prefectura Satu Mare a organizat 39 de ședințe de audiențe la sediu și în 13 localități de pe raza județului. În Satu Mare s-au prezentat 348 persoane din care 132 (38%) au domiciliul în municipiul Satu Mare, iar la audiențele din teritoriu s-au prezentat 377 persoane cu domiciliul în localitățile unde s-au organizat audiențele precum și din cele aparținătoare comunelor respective. În total, 725 de persoane s-au prezentat la aceste audienţe.

  Mai bine de jumătate dintre petenţi, adică 58%, s-au prezentat la audienţe cu probleme de fond funciar, în timp ce 13% au avut probleme edilitar-gospodăreşti, 9% de ajutor social, 4% de ocuparea unui loc de muncă. Toate sesizările cetățenilor au fost înregistrate și s-a procedat la analizarea aspectelor semnalate în vederea luării măsurilor legale necesare.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img