PS Iustin, prezent la concertul de colinde al teologilor sătmăreniepiscop

PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, a fost prezent ieri seară la concertul de colinde susţinut de cadrele didactice şi elevii Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, care a avut loc la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Cu acest prilej, a transmis şi un frumos mesaj de sărbători.

Înalta faţă bisericească a fost întâmpinată în faţa filarmonicii de prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, directorul Liceului Ortodox, Gabriel Groza, de elevi, cadre didactice, părinţi sau simpli credincioşi, care au luat loc în sala filarmonicii la concertul de colinde.

Primii colindători au fost profesorii liceului, reuniţi într-un cor, după care directorul Gabriel Groza s-a adresat audienţei mulţumind totodată episcopului vicar. „Este o bucurie pentru noi pentru că reuşim să transmitem mesajul de Sfintele Sărbători, să aducem vestea Naşterii Mântuitorului. Bucuria noastră este deplină pentru că este alături de noi şi Prea Sfinţia Sa Iustin Sigheteanu”, a spus părintele Groza.

Apoi pe scenă a fost invitat PS Iustin Sigheteanu, care a făcut o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă colinda pentru poporul român. „Sfinţenia colindelor şi bunătatea colindătorilor se transmit din generaţie în generaţie. Tradiţia bisericii este puternică şi vie şi leagă generaţiile prin viu grai”, a mai spus PS Iustin. Totodată, a felicitat conducerea Liceului Teologic Ortodox pentru organizarea pentru a treia oară a acestui concert.

Concertul de colinde a continuat cu preşcolarii de la grădiniţă după care, rând pe rând, au urcat pe scenă cetele de colindători de şcoală primară, gimnazială şi din ciclul liceal.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts