More


  Putem fi mai buni de Crăciun

  - Advertisement -

  Crăciunul se apropie cu paşi repezi şi ne gândim tot mai des unde ne organizăm vacanţa, ce cadouri oferim şi ce am dori să primim de la familie şi cei dragi. Însă, nu toţi copiii se vor bucura de aceste sărbători. Mulţi copii sunt privaţi de bucuriile sărbătorilor de iarnă. Ei nu au bunătăţi pe masă sau cadouri aduse de Moş Crăciun. Deoarece părinţii sunt prea săraci, micuţii nu trăiesc emoţia despachetării cadourilor. Pentru ei zilele sărbătorilor de iarnă nu se deosebesc cu nimic de celelalte zile ale anului, trăite în lipsuri, sărăcie, frig şi tristeţe.
  Adevărul este că tot mai mulţi reprezentanţi ai unor autorităţi judeţene sau locale, ai unor ONG-uri naţionale sau locale s-au gândit şi anul acesta să îi ajute pe cei mai năpăstuiţi, cu care viaţa nu a fost la fel de darnică. Dar dincolo de unele pachete cu alimente sau jucării, aceşti oameni au nevoie de o şansă la un trai decent, iar copiii au dreptul ca visele lor să li se împlinească la un moment dat. Dar ce putem face noi pentru a-i ajuta?!

  Eu cred că putem să dăruim câte un pacheţel cu mâncare, câte ceva de îmbrăcat, de încălţat, mănuşi, fular, fes, ce nu mai vreţi să purtaţi! Peste tot unde te uiţi vezi copii, oameni necăjiţi, care nu au ce mânca, nu au haine bune…

  Nu e păcat ca noi să avem în plus şi să le depozităm doar ca să umplem spaţiul? Eu cred că putem să dăruim cărţi, manuale, atlase, coli, pixuri, creione. Sunt sigur că mulţi dintre noi avem cărţi care stau în fundul bibliotecii, pline de praf, că facem colecţie de elemente de papetărie. Atunci de ce nu am putea să le dăruim? Sunt mulţi oameni, copii care le-ar aprecia! Deci, cam cât de simplu, cu un gest atât de mic, putem să aducem o bucurie atât de mare în sufletul semenilor noştri aflaţi la nevoie. Depinde numai de noi!

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img