More


  Radioterapie şi la Spitalul Judeţean Satu Mare

  - Advertisement -

  1radioterapie

  Veste foarte bună pentru bolnavii de cancer. Spitalul Judeţean Satu Mare va fi dotat în cursul anului viitor cu un aparat de radioterapie pentru bolnavii de cancer, aparatul urmând să fie asigurat de către Ministerul Sănătăţii. Anunţul a fost făcut ieri de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

  Liderul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a spus că a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a promis finanţare pentru achiziţionarea aparaturii.

  “De asemenea, sunt convins că se va schimba total în bine şi sistemul de sănătate. Chiar astăzi am discutat cu domnul preşedinte, am avut o discuţie cu domnul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi va fi cea mai mare realizare pentru judeţul Satu Mare în anul următor. Se va asigura un aparat pentru radioterapie la Spitalul Judeţean, ceea ce în Satu Mare nu a existat niciodată. Şi, din păcate, toţi bolnavii de cancer trebuie să facă naveta în Baia Mare, Cluj sau Oradea. Acest lucru se va termina şi noi vom asigura clădirea în care va fi pus acest aparat. Bineînţeles, tot prin PNDL, prin Ministerul Dezvoltării”, a declarat Mircea Govor.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, s-a declarat convins că în următorii doi ani, cât a mai rămas din actualul mandat al conducerii Consiliului Judeţean, infrastructura de sănătate din Satu Mare va fi una complet modernizată.

  “Vor fi corpuri de clădiri noi ca să putem aduce secţii noi, să putem să ridicăm nivelul de intervenţie şi tratament de la Spitalul Judeţean şi pe alte specializări. O să avem în doi ani infrastructura de sănătate modernă, reînnoită şi cu specializări pe care poate încă nu le-am avut. Vreau să mulţumesc domnului Mircea Govor pentru că s-a implicat şi a putut să aducă aceste investiţii judeţului Satu Mare“, a declarat Adrian Ştef.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img