Sute de sătmăreni şi-au făcut rezervare la Urgenţă. Excesele alimentare au făcut ravagiiupu

Sătmărenii nu s-au dezminţit de excesele alimentare nici în acest an de Crăciun, iar acest lucru l-au resimţit din plin medicii care au făcut gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare. Şi asta pentru că sute de persoane au fost aduse cu ambulanţa s-au au venit pe propriile picioare la spital.

După cum era de aşteptat după o asemenea mare sărbătoare cinstită cu multă mâncare şi foarte multă băutură, mare parte dintre problemele de care au suferit sătmărenii au fost unele digestive.

După cum s-au plâns angajaţii Unităţii de Primiri Urgenţe sau cei ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, anul acesta au fost mai multe cazuri decât în perioadele similare ale anilor trecuţi. Semn că sătmărenii nu s-au dat în lături de la nimic. Iar cazurile au curs pe bandă rulantă la Spitalul Judeţean. “Cele mai multe probleme au fost cele digestive şi cardiace, cauzate de excsele alimentare sau de băuturi alcoolice. Au fost mai multe cazuri decât anul trecut de Crăciun, asta e sigur”, ne-a spus Nicoleta, angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

Şi cum Crăciunul nu înseamnă doar mâncare, ci şi multă băutură, au ajuns la Urgenţe mai multe persoane din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice, medicii asigurându-le îngrijiri medicale până când aceştia şi-au revenit din beţia cruntă în care căzuseră. Iar cum alcoolul merge mână-n mână cu scandalul, era inevitabil ca Urgenţele să fie ocolite de persoane agresate.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts