More


  Târg de Crăciun la Şcoala “Grigore Moisil”

  - Advertisement -

  moisil

  La iniţiativa cadrelor didactice şi a elevilor din cadrul Şcolii Gimnaziale “Grigore Moisil” din Satu Mare a fost organizat ieri un Târg de Crăciun care are menirea să vină în sprijinul copiilor ce provin din familii defavorizate. Din o parte din sumele strânse se vor achiziţiona diferite bunuri pentru dotarea unităţii de învăţământ. Pentru a-i răsplăti pe dascăli şi pe părinţi, copiii au oferit mai multe spectacole artistice.

  Obiecte confecţionate de elevi
  În cadrul evenimentului, obiectele confecţionate manual de către elevi, ajutaţi de părinţi şi dascăli, sunt scoase la vânzare. Aceiaşi elevi au mai scos spre vânzare şi prăjituri. “Ideea este a colegilor mei de a găsi un moment special pentru sărbătorile de iarnă şi nu noi am înfiinţat, ci am văzut că se poartă acest tip de eveniment în toată lumea. Ne asociem la acest mare eveniment care este sărbătoarea Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos şi, în acelaşi timp, şi de sfârşitul de an, care reprezintă un moment de bilanţ şi analiză pentru a trece în anul următor. Toate se fac cu mare bucurie şi cu mare plăcere”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale “Grigore Moisil”, Constantin Voicu.

  Copiii îşi pun în valoarea creativitatea
  Constantin Voicu susţine că astfel de acţiuni au menirea de a pune în valoare simţul antreprenorial al celor mici. De asemenea, cu banii strânşi din vânzarea acestor produse copiii vor veni în ajutorul colegilor lor aflaţi în situaţie financiară precară, dar şi pentru a achiziţiona diferite bunuri pentru unitatea de învăţământ. Târgul va fi deschis pe parcursul întregii săptămâni. “Este păcat să îl încheiem astăzi şi preconizez să fie deschis şi pe săptămâna viitoare, să fie, aşa, un târg deschis ca fiecare clasă să îşi finalizeze ceea ce a gândit, ceea ce a construit, pentru că copiii au participat alături de învăţători, de profesori de tehnologie, de profesorii diriginţi şi alături de părinţi, care sunt bază mare şi mă bucur pentru asta. Sunt multe lucruri care se pot vinde şi care să rămână ca şi amintiri pentru unii în etapa următoare. O astfel de manifestare are o relevanţă mai mare decât ora la clasă. În primul rând, deoarece pentru mulţi din copiii care nu se regăsesc în olimpicii şcolii, aici pot fi valorificate toate tipurile de inteligenţă care se pot manifesta. Copiii îşi dezvoltă pasiuni pentru comerţ, pentru afaceri, care sunt lucruri de viitor. Din banii câştigaţi, care au fost substanţiali, au fost achiziţionate mai multe bunuri, precum băncile solide din curtea şcolii, panoul de baschet etc”, a declarat Constantin Voicu.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img