More


  Uciderea actriţei Dorgai, departe de rezolvare

  - Advertisement -

  portret omor

  Deşi a trecut mai bine de o lună de la uciderea actriţei Gabriela Dorgai, anchetatorii n-au reuşit încă să-l identifice pe criminal. Portretul robot nu a fost util absolut deloc. În loc să ducă la prinderea criminalului, a dat naştere unei adevărate isterii. Sătmărenii au luat cu asalt liniile telefonice de la 112, denunţând vecini, cunoscuţi şi chiar simpli trecători pe stradă că ar semăna cu portretul robot, punând poliţiştii pe zeci de piste false. N-au fost de prea mare ajutor nici zecile de probe biologice prelevate numeroşilor suspecţi. Anchetatorii încep să agreeze varianta că ucigaşul provine dintr-o altă zonă a ţării şi şi-a luat deja tălpăşiţa din Sătmar la scurt timp după comiterea crimei.

  Portretul robot n-a avut efectul scontat
  Pentru a domoli isteria creată de ucigaşul cu glugă, la circa o săptămână de la uciderea actriţei Gabriela Dorgai, anchetatorii au făcut public un portret robot al criminalului. Acesta era destul de vag, sute, dacă nu chiar mii, de sătmăreni semănând mai mult sau mai puţin cu persoana căutată. Chiar anchetatorii au precizat că autorul a fost observat în semiîntuneric, de la o distanță de aproximativ 50 m, de către martori pe baza descrierii cărora a fost întocmit portretul robot.

  Zeci de sătmăreni au început să sune la 112, reclamând vecini, cunoscuţi, dar şi simpli trecători de pe stradă, susţinând că ar avea semnalmentele făcute publice de anchetatori. Niciuna dintre sesizările înregistrate nu s-a confirmat, poliţiştii consumându-şi energia pentru a investiga zeci de piste false. Întreaga isterie a durat în jur de o săptămână şi jumătate, după care a început să se potolească.

  Ipoteza ucigaşului venit din altă parte capătă contur
  Întrucât, deşi au audiat sute de persoane fără să ajungă la vreo informaţie care să-i ducă mai aproape de descoperirea identităţii criminalului, anchetatorii iau tot mai în serios ipoteza ca ucigaşul actriţei Gabriela Dorgai să nu provină din judeţul Satu Mare, ci din cu totul altă zonă a ţării. Potrivit acestei variante de lucru, ucigaşul ar fi părăsit Sătmarul imediat după ce a comis crima. În ultima perioadă, criminaliştii sătmăreni au luat legătura cu colegii lor din întreaga ţară pentru a afla dacă au fost comise crime după un tipar asemănător pe teritoriul României. Pentru scurt timp a fost luată în calcul şi varianta ca ucigaşul să mai fi comis o crimă asemănătoare în Budapesta, dar această ipoteză a fost abandonată în scurt timp.

  Anchetatorii nu au abandonat total nici pista ca autorul să fie totuşi sătmărean. Dovadă stau numeroasele prelevări de probe biologice. Surse din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că zeci de suspecţi au fost duşi de poliţişti pentru a li se preleva probe biologice la unitatea spitalicească.

  O crimă macabră, urmată de un atac
  Duminică, 9 noiembrie, sătmăreanca Gabriela Dorgai, în vârstă de 41 de ani, mamă a unei fete de 17 ani şi actriţă la Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare, a fost omorâtă şi violată în centrul municipiului Satu Mare. Tragedia s-a produs, cel mai probabil, în jurul orei 22.00, atunci când un individ a tras-o efectiv de pe dig, a dezbrăcat-o şi a omorât-o pe actriţă pe malul Someşului. Cert este faptul că scopul infracţiunii a fost de la bun început cel de viol şi crimă, în condiţiile în care poşeta, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă. Revoltător este faptul că mai mulţi martori, care au trecut prin zonă în momentul comiterii crimei, nu au intervenit şi nici nu au sesizat Poliţia.

  În noaptea următoare, o altă femeie a fost atacată de un bărbat de aproximativ 40 de ani, cu glugă pe cap şi cu rucsac pe spate. Individul a fost înregistrat de camerele video în timp ce încerca să sugrume o femeie, în vârstă de 55 de ani. Totul s-a întâmplat la capul Podului Decebal, în apropierea sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare. Femeia a scăpat cu viaţă după ce i-a dat în cap agresorului cu o ladă, individul fugind pe mijlocul podului. Se pare că atacatorul femeii este o persoană diferită faţă de ucigaşul actriţei Gabriela Dorgai.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img