More


  Anunţul ANAF privind bonurile fiscale, în meniul localurilor

  =

  anunt

  Restaurantele, barurile şi cluburile vor publica pe meniu anunţul-tip formulat de Ministerul Finanţelor privind obligaţia de a primi bon fiscal sau îl vor pune la dispoziţia clienţilor, la fiecare masă, astfel încât aceştia să-l poată citi permanent, potrivit unui proiect de ordin elaborat de MFP. „Începând cu 1 martie 2015, operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club şi altele asemenea asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare“, se arată în proiectul de ordin postat pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

  Proiectul de ordin stabileşte modelul şi conţinutul anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia de a primi bonul fiscal, prevăzută şi în OG nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. Anunţul are sigla Ministerului Finanţelor şi va avea în antet Guvernul României şi Ministerul Finanţelor Publice, după care prezintă mai multe avertismente şi drepturi printre care să solicite bonul fiscal, iar în caz de refuz pot pleca din restaurant fără să achite nota de plată.

  Patronii şi administratorii localurilor sătmărene nu privesc cu ochi buni această prevedere legislativă. “Probabil că se urmăreşte reducerea substanţială a activităţii la negru în domeniul alimentaţiei publice. Personal consider că nu este cea mai eficace metodă, deoarece oricum acel anunţ este postat la loc vizibil, nu văd de ce trebuie pus pe prima pagină a meniului sau pe fiecare masă. Oricum, clientul care solicită bon fiscal o face şi fără acel anunţ. Anunţul respectiv nu ar influenţa decât cel mult un client din zece. Mai degrabă ar fi redusă evaziunea fiscală în acest domeniu prin reducerea fiscalităţii”, a precizat patronul unui local sătmărean.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img