More  Incendiu provocat de o centrală termică la Cămin

  O casă din localitatea Cămin a fost la un pas să fie distrusă aproape în totalitate în urma unui incendiu izbucnit de la o flacără ieşită din centrala termică. Pompierii sătmăreni au fost sesizaţi ieri dimineaţă să intervină la un incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Cămin. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând în colaborare cu SVSU Cămin. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei şi a bucătăriei de vară în care era centrala termică, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă.

  Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de flacăra ieşită din centrala termică şi care a incendiat materialele combustibile, aflate în imediata apropiere a acesteia. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi au fost distruse construcţia din lemn a acoperişului şi o uşă şi au fost degradate cazanul de lemne, instalaţia electrică şi tencuiala din bucătărie. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

  Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor centrale termice pe lemn ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul, să ia o serie de măsuri printre care verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn, verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare sau îndepărtarea materialelor combustibile sau neamplasate corespunzător faţă de sursa de încălzire.
  Bogdan Tulbure

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE