More  Înscrierile în învăţământul primar încep de luni

  evaluare

  Potrivit metodologiei, înscrierea copiilor pentru învăţământul primar, fie că este vorba despre clasa pregătitoare, fie de clasa întâi, va începe de luni. Sunt în plină desfăşurare acţiunile de informare a părinţilor şi evaluările psihosomatice.

  Astfel, în perioada 23 februarie – 13 martie părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care părinții solicită înscrierea copiilor se va realiza zilnic, în intervalul orar 8 – 20 (luni-vineri), respectiv 9 – 13 (sâmbăta).

  Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile rămase libere se înscriu copiii care provin din alte circumscripţii şcolare în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016. Dacă într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare.

  În această perioadă, în grădiniţe sunt organizate întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor. Tot în această perioadă se desfăşoară evaluarea psihosomatică. Potrivit directorului Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea, pentru înscrierea în învățământul primar este necesară evaluarea psihosomatică în cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, pentru a intra în clasa pregătitoare, a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2015 şi ai căror părinţi doresc înscrierea lor în clasa pregătitoare precum şi în cazul celor care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, pentru a intra în clasa întâi. “Pentru a evita aglomeraţia, copiii care trebuie evaluaţi au fost programaţi”, a precizat Sânziana Cristea.

  În proiectul planului de școlarizare, la nivelul județului Satu Mare, sunt alocare un număr de 183 clase pregătitoare pentru cei 3439 de copii recenzați de unitățile școlare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE