More


  Instituţiile publice, poftite la cursuri anticorupţie

  =

  dga

  Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Satu Mare, comisarul şef Stelian Călugăru, le-a prezentat ieri şefilor de instituţii publice deconcentrate din judeţ posibilele consecinţe pe care le-ar avea de suportat funcţionarii publici în cazul luării de mită şi traficului de influenţă. Deşi oferta ofiţerilor de la DGA Satu Mare privind organizarea unor cursuri anticorupţie este mai veche de un an, până în prezent doar două instituţii publice deconcentrate, respectiv Casa Judeţeană de Pensii şi Direcţia Silvică, au solicitat susţinerea unor cursuri anticorupţie pentru funcţionari.

  DGA îi avertizează pe funcţionari
  În cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Satu Mare, comisarul şef Stelian Călugăru, a prezentat strategia națională anticorupție pentru perioada 2012-2015 şi a prezentat “Protecția avertizorului de integritate”. Comisarul şef Stelian Călugăru a prezentat noul Cod Penal, respectiv a legilor speciale privind combaterea corupţiei. Stelian Călugăru le-a cerut şefilor de instituţii publice să manifeste toleranţă zero faţă de corupţie. “Mesajul de bază este reducerea corupţiei, toleranţă zero a managerilor faţă de aceste infracţiuni şi, nu în ultimă instanţă, prezentăm şi speţe din care cei care vor să audă pot extrage concluziile de care au nevoie. Cei care sunt învestiţi într-o instituţie publică să se gândească de două ori atunci când vor să săvârşească o infracţiune de corupţie”, a spus Stelian Călugăru.

  DGA susţine cursuri anticorupţie
  Şeful DGA Satu Mare le-a spus reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate că pot solicita efectuarea unor cursuri privind prevenirea şi combaterea corupţiei. “Suntem singura componentă din sistemul anticoruptie care avem activitate de prevenire. Sens în care desfăşurăm activităţi de informare şi instruire anticorupţie, cu sprijinul structurilor pe care le arondăm, în speţă cele din Ministerul Afacerilor Interne, dar la solicitare efectuăm activităţi de acest gen şi cu celelalte instituţii care ne solicită”, a spus comisarul şef Călugăru.

  Cursuri anticorupţie la două instituţii publice
  Comisarul şef Stelian Călugăru a declarat că doar două instituţii publice deconcentrate au dat curs ofertei Direcţiei Generale Anticorupţie Satu Mare, respectiv Direcţia Silvică şi Casa Judeţeană de Pensii. “Am dat curs unor activităţi preventive cu primării, la Casa Judeţeană de Pensii, ne-au solicitat de la Direcţia Silvică, cereri cărora noi le dăm curs şi în funcţie de cazuistică le prezentăm şi le efectuăm instruire. Instruirea are două componente: instruire şi prevenire. Cele două componente se referă strict la activităţile care trebuie să fie derulate atât de manager cât şi de personalul instituţiei respective cu privire la felul în care ar trebui să se comporte vizavi de actele şi faptele de corupţie”, a spus Stelian Călugăru.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img