More


  Marginalii la un spectacol cu cătuşe

  =

  Scoaterea unei persoane în cătuşe ca să fie arătată mulţimii adunate ca la spectacol, reluată apoi obsesiv şi ostentativ la televizor, este în marea majoritate a cazurilor, sau chiar în toate, echivalentă cu condamnarea. Este imposibil de crezut că un judecător ar mai risca să respingă cererea de arestare preventivă decisă de DNA în cazul unei persoane care a fost condamnată deja prin prezentarea ei în cătuşe, în văzul curioşilor de senzaţii şocante şi a celor asemenea lor, proţăpiţi în faţa televizoarelor până târziu în noapte.

  Orice reţinut beneficiază constituţional de prezumţia de nevinovăţie până la sentinţa definitivă. Majoritatea celor scoşi în cătuşe şi le acoperă cu haina, inutil şi probabil din laşitate. Elena Udrea şi le-a arătat ostentativ curioşilor şi televiziunilor. Să fi fost din cauză că acest gen de spectacole s-a afirmat în mandatul lui Traian Băsescu? Şi, la fel ca pe timpul KGB-ului lui Stalin, el şi-a terfelit astfel duşmanii şi adversarii politici şi şi-a făcut renumele de luptător împotriva corupţiei?

  Din motive lesne de înţeles, am considerat că Traian Băsescu este parte integrantă a marginaliilor referitoare la spectacolul cu cătuşe, în sensul că sunt iubiri ce nu se uită. A ieşit public după o tăcere suspectă şi, văduvit de microfonul de la Palatul Cotroceni şi-a susţinut discursul care cu siguranţă îi stătea în gât, la sediul PMP. Deşi a pretextat că este prezent pentru a-şi prelua biroul pregătit încă de la sfârşitul lui decembrie, s-a emoţionat până aproape de lacrimi evocând sentimentele faţă de Elena Udrea, care i-a rămas loială şi s-a declarat convins de nevinovăţia ei. Poate doar Dorel Onaca, fostul consilier de stat, acum secretar general al PMP, a dat crezare sclifoselilor eternului său şef. Dar şi el numai în cazul în care n-a fost culpabil să înţeleagă că orice gest sau vorbă a lui Traian Băsescu a avut un scop parşiv.

  Dacă gestul Elenei Udrea de a-şi duce degetul la nas are semnificaţia pe care o presuspunem, adică tăcerea totală despre cele înfăptuite, aşa cum se pare că a promis, nu este exclus să-l vedem pe Traian Băsescu insinuat în politică din nou. Numai că începutul sfârşitului se apropie, iar justiţia trebuie să facă dovada că este corectă in toate cazurile.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img