More

  PSD se pregăteşte pentru alegeri interne

  alegeri

  Până la finalul lunii martie vor avea loc alegeri la nivelul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor. În ceea ce priveşte o nouă candidatură la cea mai înaltă funcţie din PSD Satu Mare, Mircea Govor a precizat că va răspunde pozitiv doar în condiţiile în care vor fi interesaţi de funcţia de preşedinte doar “băgători de seamă”. În schimb, dacă vor candida persoane cu viziune şi experienţă – precum Nicolae Bura – Mircea Govor se va retrage din fruntea formaţiunii politice.

  Alegeri interne în luna martie
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a afirmat ieri că la Comitetul Executiv Naţional, care a avut loc la Sinaia, s-a stabilit că până la Consiliul Naţional al PSD, care va fi în 20-21 martie, să fie alegeri în toate organizaţiile judeţene din ţară. „În urmă cu zece zile am fost la Sinaia, acolo unde a fost Biroul Executiv Naţional, în care s-a stabilit că în perioada 20-21 martie vom avea Consiliul Naţional al PSD. Acolo s-a stabilit că la Consiliul Naţional se va stabili data Congresului, iar până atunci se vor face alegeri în organizaţiile judeţene din ţară. Deci, se vor face conferinţe judeţene, aşa că toţi cei care sunt interesaţi pot să facă încălzirea de pe acum şi să participe la alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiilor judeţene ale PSD. Acest lucru este valabil şi în Satu Mare”, a spus Mircea Govor.

  Mesaj către candidaţii „agitaţi”
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a declarat, pe un ton sarcastic, că toţi cei care doresc să candideze pot să o facă pe faţă, acuzând jocurile de culise care au început imediat după alegerile prezidenţiale. „Am vrut să transmit acest mesaj, pentru că oricum, în ultimul timp, mai ales după ce am pierdut alegerile prezidenţiale, foarte mulţi colegi de-ai noştri, atât din ţară cât şi din Satu Mare, erau într-o forfotă continuă, agitaţie. Ca să nu mai fie agitaţi, ca să aibă timp, i-am anunţat acum că după Consiliul Naţional se vor organiza conferinţe judeţene. Aşa că toţi cei care îşi doresc înalta funcţie de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD să se pregătească”, a spus Mircea Govor.

  PSD continuă la guvernare
  Mircea Govor a precizat că PSD va continua să guverneze ţara până în 2016, astfel încât să îndrepte toate abuzurile fostei guvernări. „Este o mare diferenţă între ce se întâmplă acum la guvernare, când Guvernul Ponta rezolvă toate problemele oamenilor şi încearcă să repare toate nemerniciile şi escrocheriile făcute de Guvernul Boc. După cum vedeţi şi la televizor, guvernarea Băsescu-Boc a însemnat un dezastru. Iar acum Guvernul Ponta repară tot ceea ce au stricat. Şi vă asigur că până în 2016, actuala guvernare, în frunte cu primul ministru Victor Ponta, va rezolva problemele în aşa fel încât oamenii să simtă că trăiesc într-o ţară normală”, a spus liderul sătmărean al PSD.

  Condiţii pentru o nouă candidatură
  Mircea Govor a precizat că va candida din nou pentru funcţia de preşedinte al PSD doar dacă vor rămâne în cursă numai „băgătorii de seamă”. „Dacă vor candida oameni cu care, eu cred, că se poate merge înainte, aşa cum am gândit eu această organizaţie să funcţioneze, nu voi mai candida. Dar dacă vor veni să candideze doar băgători de seamă, probabil că voi candida”, a spus Mircea Govor. Întrebat de jurnalişti dacă va candida împotriva lui Nicolae Bura, Mircea Govor a dat un răspuns clar şi răspicat: „NU!”.

  PSD Satu Mare, printre cele mai tari organizaţii
  Mircea Govor a precizat că Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD este una dintre cele mai apreciate la nivel naţional, respectiv că este formaţiunea românească cea mai puternică la nivel judeţean. Totuşi, Mircea Govor a ţinut să spună că viitorul preşedinte al PSD Satu Mare nu va avea o viaţă uşoară în actualele condiţii. „Organizaţia noastră se numără printre cele mai apreciate din ţară, chiar dacă aici avem dezavantajul etniei, căci 42% reprezintă etnicii maghiari şi germani, dar la partidele româneşti suntem şi vom fi pe primul loc. Şi am foarte mare încredere că oricine va fi preşedinte şi va continua munca, aceasta nu este uşoară. Este o muncă foarte grea şi responsabilitatea este foarte mare. Am mai declarat, să faci politică în ziua de azi este cam periculos. Pentru că nu se poate compara cu mediul politic din anii 2000 – 2009, chiar până în 2012. După 2012 s-a întâmplat ceva pentru că nu mai ai cum să faci politică în mod deschis”, a concluzionat Mircea Govor.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE