More  S-a încheiat proiectul ,,Dinți frumoși, copii sănătoși”

  dinti

  Proiectul “Dinţi frumoşi, copii sănătoşi”, destinat profilaxiei şi educaţiei dentare, desfăşurat între 2011 şi 2015 s-a încheiat ieri. Proiectul a fost iniţiat în Satu Mare de către Asociaţia Clubul Rotary, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, fiind coordonat de medical stomatolog Olimpia Silaghi.

  La Satu Mare, beneficiarii proiectului au fost copiii de la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” şi Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”. În cadrul programului, copiii au beneficiat de ore de educaţie medicală dentară, consultaţii periodice în care a fost evaluată starea de sănătate orală, au fost întocmite fişe individuale iar părinţii au fost informaţi despre afecţiunilor de care suferă fiecare copil. Proiectul a urmărit reducerea cu cel puţin 50% a numărului cariilor dentare la copiii între 7 şi 14 ani, conştientizarea importanţei igienei orale în prevenirea afecţiunilor bucale în rândul copiilor, părinţilor şi profesorilor, depistarea anomaliilor dento-alveolare şi deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase.

  Proiectul “Dinţi frumoşi”, copii sănătoşi” a fost derulat simultan în mai multe oraşe din România prin cluburile Rotary, depunându-se toate eforturile pentru implementarea programului de profilaxie dentară la nivelul întregii ţări.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE