More


  Un conflict tot mai periculos

  =

  Aproape două treimi dintre români, mai precis 64,4%, consideră conflictul din Ucraina periculos pentru țara noastră, relevă un sondaj INSCOP prezentat de Agerpres. Potrivit aceluiaşi sondaj, 17,9% spun că acest conflict nu este periculos pentru România, în timp ce alți 17,7% nu știu sau nu răspund la întrebare. Conflictul din Ucraina pare să fi schimbat orientările pacifiste ale românilor. Majoritatea românilor sunt de acord cu creșterea alocărilor bugetare pentru Armată în contextul acestui conflict. Potrivit cercetării, 69,7% dintre români sunt de acord ca țara noastră să aloce mai mulți bani pentru Armată în contextul conflictului din Ucraina. 12,7% nu sunt de acord, fiind de părere că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu ne afectează, iar 17,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare. Din cauza poziţionării geografice, conflictul din Ucraina este şi mai periculos pentru locuitorii judeţului Satu Mare.

  Situaţia din Ucraina se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a sugerat ca Uniunea Europeană (UE) să trimită experţi militari în estul ţării, devastat de conflictul cu rebelii proruşi.

  La New York, misiunea permanentă a Ucrainei la ONU a început ieri consultări cu privire la punerea în aplicare a deciziei conducerii statului de a mobiliza o misiune de menţinere a păcii în estul ţării.

  Armata ucraineană a pierdut miercuri oraşul strategic Debalţevo, unde câteva mii de soldaţi ucraineni erau înconjuraţi de forţele separatiste. În jur de 2.500 de soldaţi au fost lăsaţi să predea armele şi să evacueze zona, însă în jur de 300 au rămas prizonieri, susţin liderii separatişti. Ambele părţi au încălcat prevederi ale acordului pentru încheierea focului semnat săptămâna trecută la Minsk. Mai exact, atât armata ucraineană cât şi rebelii proruşi ar fi trebuit să înceapă marţi retragerea armamentului greu din apropiere de Debalţevo. Oficialii ucraineni au acuzat ieri Rusia că furnizează în continuare întăriri forţelor proruse din Donbas. În estul Ucrainei au fost văzute patru convoaie de echipament militar venind din Rusia, au mai adăugat sursele citate.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img