Ziua cărţii şi a bibliotecarului vor fi marcate joi la CareiCu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Zilei Bibliotecarului, Direcția de Cultură Carei și Biblioteca Municipală organizează joi o serie de activități, în diferite locații, pentru a marca aceste evenimente. Astfel, între orele 10.00-12.00, la sediul Bibliotecii Municipale va avea loc prezentare cu tema “Istoria tiparului şi a cărţii”, susţinută în limbile română, respectiv maghiară, un joc de rol sub genericul “Vreau să fiu o zi bibliotecar” la secția de copii, deschiderea expoziției permanente ”Scriitori reprezentativi ai Uniunii Europene” (în holul bibliotecii) şi un atelier de origami având ca temă ”cartea”, coordonat de voluntara Portik Erzsebet.

În parcul dendrologic va avea loc relansarea campaniei ”Donează o Carte”, acțiune de strângere de cărți pentru Cuiburile de Cărți care urmează să fie montate luna viitoare. Cutia va fi amplasată lângă intrarea principală din Castel. Donațiile se vor putea face pe tot parcursul verii.

În centrul municipiului Carei, între orele 14.00-16.00, va avea loc acțiunea ”Îmbrățișează o carte!”, care are ca scop conștientizarea importanței lecturii în vederea dezvoltării personale. Toți cei care vor îmbrățișa cele două cărți uriașe animate, vor primi cadou un semn de carte care va cuprinde și adresa Bibliotecii Municipale.

Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, a publicării şi a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în 1995.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts