More  Autorităţile, pregătite în caz de inundaţii

  pregatiti

  Autorităţile judeţene şi locale se aşteaptă la depăşiri ale cotelor de atenţie pe mai multe cursuri de apă din judeţ şi au luat măsuri pentru a preveni producerea unor eventuale inundaţii. Valea Rea şi barajul de la Călineşti Oaş sunt sub monitorizare, iar cum sunt aşteptate precipitaţii şi în următoarele zile, cei de la Serviciul de Gospodărire a Apelor pregătesc intervenţii în teren pentru decolmatarea unor cursuri de apă cu probleme.

  Plan de intervenţie împotriva inundaţiilor
  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a avut marţi o întâlnire cu grupul de suport tehnic şi a cerut autorităţilor respectarea planului de măsuri întocmit pentru prevenire şi intervenţie în caz de inundaţii. În paralel, autorităţile au pregătit echipamentele necesare pentru intervenţii, iar comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au fost şi ele ţinute la curent cu măsurile prevăzute de planurile de intervenţie. Planul de intervenţie în cazul producerii de inundaţii a fost supus votului membrilor Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, fiind aprobat în unanimitate.

  Urmează mai multe zile cu precipitaţii
  Autorităţile supraveghează mai multe cursuri de apă şi baraje pentru a putea interveni din timp în caz de nevoie. Cum în următoarele zile au fost anunţate precipitaţii de 15 litri pe metru pătrat, autorităţile au în vizor şi alte cursuri de apă unde ar putea să fie depăşite cotele de atenţie. Serviciul pentru Gospodărirea Apelor are în plan şi intervenţii pe teren la finalul acestei luni pentru decolmatare pe cursul Maja pentru a preveni inundarea gospodăriilor din zonă. “Am avut precipitaţii de 100 – 110 litri la Huta Certeze şi 45 – 50 de litri la Domăneşti-Berveni. În următoarea perioadă ne aşteptăm la precipitaţii în cantităţi de circa 15 litri pe metru pătrat. Zăpadă în judeţ este foarte puţină, doar la altitudini foarte mari”, a declarat directorul Serviciului pentru Gospodărirea Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andrieş.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE