Peste 200 de victime ale violenţei în familie în 2015agresat

Toate bune şi frumoase. Aşa e mereu, când Consiliul Judeţean se implică în sprijinirea diverselor instituţii pe care, mai mult ori mai puţin, le păstoreşte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a dat asigurări că sprijinul instituţiei pe care o conduce nu va înceta şi se va face simţit în toate proiectele menite să ducă la o mai bună dezvoltare socială şi servicii aferente, pentru toate iniţiativele avizate şi asumate. Atât la CJRAE, cât și la Spitalul Negrești Oaș sau DGASPC.

2107 copii consiliați de CJRAE
Potrivit bilanțului prezentat ieri de către directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea, specialiștii instituției pe care o conduce, au consiliat anul trecut un număr de 2.107 elevi. Aceștia au fost evaluați în vederea orientării școlare și spre o meserie, în funcție de abilitățile fiecăruia.

La întâlnirea cu jurnaliștii au participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, directoarea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, Diana Mitruț și directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoș.

Din evidențele prezentate de Sânziana Cristea reiese că anul trecut au fost organizate un număr de 97 de cursuri de educație parentală și au fost evaluați psihosomatic 627 de preșcolari în vederea înscrierii acestora la școală. De asemenea, 727 de copii au participat la ședințe de terapii logopedice.

Directoarea CJRAE Satu Mare s-a referit și la acțiunile organizate de voluntarii SNAC, la care au participat peste 2.790 de elevi și 135 de cadre didactice.

3,78milioane de lei spre Spitalul din Negrești Oaș
Directoarea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a aratat că anul trecut, instituția pe care o conduce a beneficiat de 3,78 milioane lei, din care o parte au venit de la Ministerul Sănătății iar altă parte din sumă a fost alocată de Consiliul Județean. În urma acestor alocări s-a reușit reabilitarea și dotarea multor secții din cadrul spitalului. În acest an, CJ a alocat 1,3 milioane lei pentru Spitalul din Negrești, sumă ce va fi folosită pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și dotarea unor secții.

Femeile agresate au prins curaj
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) – aici, următoarele: nu s-a reuşit : construcţia Centrului pentru găzduirea victimelor violenţei domestice; Judeţul Satu Mare nu are un serviciu socio-medical destinat copiilor cu handicap sever. Acestea au fost propuse spre realizare. Direcţia a solicitat şi înfiinţarea unei echipe mobile pentru dezvoltarea serviciilor necesare persoanelor cu dizabilităţi la domiciliu.

Din întreaga prezentare a ieşit la iveală următorul lucru: în 2015, au fost înregistrate 234 cazuri de victime ale violenţei domestice (!). Toate victimele au fost femei, cu accentuarea faptului că acestea au avut mai mult curaj de a solicita ajutorul serviciilor sociale de specialitate, decât în anii precedenţi. Trebuie că din cauza curajului (?!?) nu a fost înregistrat niciun bărbat ca victimă a violenţei familiale.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts