More

    Organigrama, blocată din nou

    CL

    Consilierii locali au reușit să respingă din nou organigrama Primăriei Satu Mare. Cel care a dat tonul votului nefavorabil a fost deputatul UDMR Kereskenyi Gabor, care l-a acuzat pe primarul Dorel Coica de faptul că intenționează să își angajeze “toţi lipitorii de afişe”. Edilul șef sătmărean a reacționat și a declarat că în ultimii ani nu ar fi fost făcută nicio angajare. Dorel Coica mai spune că prin acest vot negativ, UDMR ar afecta buna funcționare a Primăriei Satu Mare și a instituțiilor subordonate. Supus la vot, proiectul a fost respins. Primarul nu a obținut decât șapte voturi favorabile de la PSD, opt consilieri de la UDMR și PNL au votat împotrivă, iar consilierul ALDE Marcela Papici s-a abținut.

    ”UDMR nu vrea să fie părtaș la cumetrii”
    Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a declarat că formațiunea pe care o reprezintă în calitate de președinte al Organizației Municipale Satu Mare a UDMR nu ar dori să participe la ”cumetriile” primarului Dorel Coica. “Nu suntem de acord ca înainte cu nici două luni de alegeri să se modifice organigrama Primăriei municipiului Satu Mare. Pe de altă parte, așa cum ne-a obișnuit din păcate, executivul a prezentat niște organigrame care ulterior au fost atacate și câștigate în instanță de părțile interesate. UDMR nu dorește să fie părtaș într-o astfel de cumetrie și nu vrem ca domnul primar să angajeze lipitorii de afișe pe ultima sută de metri, într-un număr destul de mare. Date fiind acestea, grupul UDMR nu va vota această organigramă”, a declarat Kereskenyi Gabor.

    Angajaţii primăriei nu pot promova
    Primarul Dorel Coica a declarat că nu intenționa să își angajeze cunoștințele, ci doar să fie transferate anumite posturi între serviciile subordonate, astfel încât să să rezolve criza de personal. “Aşa cum mă aşteptam şi cum se aşteptau şi colegii mei, UDMR, împreună cu cei de la PNL, în continuare au blocat organigrama. Din păcate, foarte mulţi dintre angajaţii Primăriei nu pot să promoveze. Rămânem în continuare descoperiţi la foarte multe capitole, şi aici mă gândesc la achiziţii, investiţii, proiecte europene şi în alte zone. La ADP aveam nevoie să transferăm 25 de posturi pentru muncitori necalificaţi ca să putem proteja şi îngriji acele locuri de joacă pe care le-am făcut. Organigrama a fost discutată cu toţi consilierii, au fost şi dl. Masculic din partea UDMR şi dl. Albu din partea PNL, au fost în totalitate de acord cu ea, a primit avizul ANFP-ului”, a declarat primarul.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE