Îngâmfaţii politiciÎngâmfaţii politici de pe la noi „ se umflă în pene “ ca nişte curcani şi trăiesc în mahalalele murdare ale Democraţiei. Se ridică, din când în când, din mocirloasa lor viaţă şi apar neinvitaţi în tribunele arenelor politice. Fleanca nu le tace, iar logica declaraţiilor publice se pierde prin mulţimea de vorbe pe care le emit, cu un sadism greu de suportat, împotriva anumitor personalităţi publice. Lipsiţi în mod voit de informaţiile elementare, îngâmfaţii politici devin sclavii fanatici ai lui „ Gică Contra”. Ei doresc „ cu orice preţ„ să îi terfelească pe unii politicieni în faţa poporului român. Fac tot felul de comparaţii, care stârnesc doar „râsul curcilor“ în capul cărora sălăsluieşte un creier cât o “gămălie de ac “.

Aceste personaje sunt asemănate şi cu acele animăluţe cu urechi mari. Ele îşi dau mereu “aere“, mai ales după ce au consumat din plin “ fasole “ politică. Speculaţiile lor, îndreptate împotriva celor mai tari concurenţi politici, se aseamănă cu trăncănelile ţaţelor, care stau vara la taifas pe marginea şanţului. Îngâmfaţii politici sunt caracterizaţi astfel de românii inteligenţi, care nu gustă toate “glumele lor de prost gust ”lepădate în gura credulilor, care se maimuţăresc în hohote“ ca-n filmele cu proşti, cu gura până la urechi “. Spectacolul generat de aceşti clowni nu mai este agreat în mare parte de publicul larg. Scopul acestor fâsâieli politice este acela de a discredita şi de a abate atenţia electoratului de la drumul cel drept al normalităţii în România.

Printre noi mai există personaje care gustă din plin peroraţiile deşănţate ale îngâmfaţilor politici. România încă mai are politicieni care prezintă programe sustenabile în faţa electoratului. Imaginea lor este “ umbrită “ de scornelile defăimătoare ale îngâmfaţilor politici emise de pe piedestale finanţate de profitorii vremii. Respectul pentru adevăraţii demnitari ai ţării nu poate fi atribuit de oameni care nu pot face încă deosebirea între “orăcăielile” îngâmfaţilor politici şi declaraţiile credibile ale politicienilor serioşi. Pentru orice defăimare “ confecţionată “ şi postată pe site-urile internetului, unii români se bucură de subestimare şi-i pufneşte râsul prostiei.

” Săgeţile otrăvite “ aruncate în campania electorală asupra unor “ ţinte precise “ sunt susţinute financiar de “fantomele“necunoscute, care trăiesc în jungla Democraţiei. Haosul creat în mintea unei părţi a electoratului asigură multe voturi pentru adepţii străini de interesul naţional. Există şi politicieni revoltaţi, care dau vina din păcate pe alegători, mai ales după alegeri, şi exclamă cu vehemenţă că: „… poporul e de vină că nu a ştiut pe cine să aleagă !”. Nu poporul e de vină! Mulţi dintre candidaţi nu ştiu să dejoace în mod înţelept şi paşnic piesele de teatru „ puse-n scenă” de îngâmfaţii politici şi „acoliţii” lor în timpul confruntărilor electorale premergătoare alegerilor.

Ce-i drept, „ miza este mare !”. Cine va câştiga alegerile va putea „trage sforile“ pentru a câştiga un „ ban cinstit „ pe cale legală. Lupta pentru supremaţie politică se dă acum în campania electorală, iar îngâmfaţii politici poartă tot felul de „ blănuri „ şi măşti aduse de „ peste mări şi ţări „. Mare atenţie la Alianţe ! Nu cumva să luaţi decizii greşite, iar apoi să regretaţi amarnic după alegeri. Adevărul e că multe tribune politice din această campanie electorală au început să fie transfomate în „ baluri mascate”. La acestea, culmea, participă şi unii alegători, care nu prea ştiu dacă e momentul să râdă sau să plângă.

Dumitru Ţimerman

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts