Vinul leagă prietenii!IMAG0396

La finalul săptămânii trecute reprezentanți ai Consiliului Județean Satu Mare și ai Muzeului Județean Satu Mare au participat la cea de-a II-a ediție a Festivalului Vinului de la Serednye din Ucraina.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unui proiect norvegian, parteneri fiind Slovacia, Ucraina și Norvegia. La festival au fost invitați să participe producători de vinuri din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

La deschiderea oficială au luat cuvântul reprezentanții regiunilor invitate, precum și oficialități din cadrul Consulatului General al Slovaciei și Ungariei din Ujgorod.

Pe parcursul festivalului au avut loc diverse programe artistice, teatru de păpuși pentru copii, concerte de muzică ușoară.

Județul Satu Mare a fost reprezentat de producători de vinuri din Dobra și Beltiug, produsele lor fiind foarte apreciate de către degustători, invitați, colegii de breaslă precum și de publicul larg.

Pentru a completa imaginea și prezența județului la eveniment, au fost prezentate și oferite publicului broșuri cu informații turistice, cu caracter istoric și etnografic. O pată de culoare a standului județului, au fost păpușile îmbrăcate în port oșenesc.

Între români și ucrainieni există o colaborare excelentă, bazată pe acțiuni concrete care să ducă la o înflorire a relațiilor bilaterale dintre cele două regiuni vecine. Avem un trecut comun, aceleași mentalități și obiceiuri, urmând ca împreună să construim un viitor comun, bazat pe valorizarea tuturor resurselor noastre, lucru care va duce fără îndoială la creșterea prosperității acestor zone.Iar evenimentul din week end ne a demonstrat încă odată că …vinul bun leagă prietenii pe viață!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts