More


  Liberalii vizează izolarea PSD

  =

  În vederea realizării acestui obiectiv, primul pas pare să fie o alianţă sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradiţional al PSD. Preţul acestui posibil târg politic negociat în culise este reprezentat de cele 18 – 20 de locuri în viitorul parlament pe care PNL se declară dispus să le dea UNPR. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament şi să-i sprijine pe liberali în administraţia publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul acestei luni.

  Alianţa sau fuziunea dintre PNL şi UNPR ar avea capacitatea să răstoarne majoritatea din Parlament şi să lase PSD şi ALDE în opoziţie. În această situaţie, PNL şi UNPR ar putea să-l schimbe fără probleme pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi, in extremis, să pună mâna şi pe şefia Camerei Deputaţilor.

  În paralel cu parafarea unui protocol scris cu UNPR, liberalii au în plan şi începerea unor runde de negocieri cu partidul lui Mircea Geoană (PSRO), şi cu micul Partid Naţional Democrat, născut pe ruinele PP-DD. Liberalii nu exclud fuziunea prin absorbţie cu toate cele trei partide.

  Se impune menţionat că fostul lider UNPR, Gabriel Oprea, se numără printre principalii oponenţi ai unei alianţe cu PNL, el încercând iniţial să blocheze orice tentativă de apropiere de liberali. Motivul îl reprezintă teama lui Gabriel Oprea că o alianţă UNPR-PNL îl va scoate din jocurile politice. Surse din partid susţin că acesta va fi victimă a criteriilor de integritate ale PNL care vor afecta si alte nume grele din UNPR.

  Pe de altă parte, unii analişti politici apreciază că liberalii se vor afla în imposibilitatea de a oferi 18 – 20 de locuri uneperiştilor în viitorul parlament, întrucât bătălia va fi mare şi împărţeala anevoioasă, cu mulţi pretendenţi.

  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit că i-a prezentat liderului UNPR o ofertă de fuziune fără să fi primit un răspuns clar. Dar dezertările înspre PSD n-au întârziat, numărul nemulţumiţilor de posibilitatea fuziunii cu PNL fiind demn de luat în seamă.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img