Avem nevoie de parlamentari profesionisti…La orizontul toamnei se-arată alegerile parlamentare. Speranțele candidaților sunt susținute de tot felul de strategii menite să le aducă mult râvnita victorie. Există candidați, care doresc să ajungă în Parlamentul României pentru a schimba sau chiar pentru a îndrepta unele anomalii legislative. Dincolo de „ gargara politică „ servită sub diferite forme prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, de multe ori lipsită de consistența realităților românești, unii candidați au trăit experiența aplicării unor hotărâri legislative elaborate în stadiul de proiect de „ șoarecii de bibliotecă. „De astfel de candidați are nevoie țara ! Oameni cu experiență, care să nu poată fi „ manipulați „ în comisiile de specialitate…sau să fie „ prostiți „ de interesele ascunse ale unor șmecheri, care doresc articole de lege sau hotărâri în spatele cărora se ascund interese susținut de anumite grupuri ale democrației, fie ele din țară sau din străinătate. Avem nevoie de profesioniști, care să meargă în Parlamentul României și nu de câte „ un papă-lapte „, care se uită la proictele legislative „ ca mâța-n caledar „ sau…” umblă creanga „ prin București după „ fetițe blonde, brunete sau cochete…”

Am avut bucuria să întâlnesc zilele trecute un candidat, ei, n-o să-i spun numele, care timp de 10 ani a lucrat într-o instituție publică. De-a lungul anilor, acesta a aplicat prevederile unui pachet de legi aferent activității sale, la care s-au adăugat tot felul de acte normative, mai mult sau mai puțin ancorate în realitățile domeniului aferent instituției respective. Experiența sa practică, dar și anumite articole de lege nefuncționale, pe care le-a suportat în anumite situații, la care s-au adaugat multe din durerile „ spuse-n gura mare „ de cetățeni nemulțumiți, l-au determinat pe acest sătmărean să acceadă la un loc în Parlamentul României. “ Vreau să mă duc în Parlamentul României pentru că avem nevoie de o schimbare majoră în ceea ce privește legislația. Eu am experiență în domeniul meu, dar cred că și alți candidați, cu practici profesionale vaste, vor avea un cuvânt de spus înainte de a fi promulgată orice lege sau amendament…Avem nevoie de legi funcționale noi, iar cele vechi trebuie amendate pentru că unele nu corespund realităților din teritoriu…”

Nu mai e mult până când va fi demarată campania electorală pentru alegerile parlamentare din toamnă, dar timpul este scurt pentru candidații, care doresc cu adevărat să meargă foarte bine pregătiți în Parlamentul României. Partidele politice, indiferent de culoare, sunt cele care au misiunea de a-și desemna candidați bine pregătiți, care „ să știe cât e ceasul „ înainte de a vota o lege. Avem nevoie de parlamentari, care să se bată cu argumente solide pentru a stopa apariția unor legi, care sunt în neconcordanță cu ceea ce se întâmplă în instituțiile publice sau în mediul de afaceri. Viitorii parlamentari ar trebui să se pregătească încă de pe acum, iar discuțiile cu profesioniștii, din instituții sau mediul de afaceri, ar trebui să se constituie într-o documentare minuțioasă. Se știe că fără un cadru legislativ adecvat, relaxat și constructiv nu se poate ajunge pe deplin la prosperitate și creștere economică. Un primar din județul Satu Mare, spunea la un moment dat cu vehemență: “ Unele legi sau hotărâri sunt dezastruoase pentru o administrație publică locală. Să vină în teritoriu cei care le-au emis…să le aplice dumnealor ! În alte situații apare legea, dar ea nu devine funcțională numai după ce apar normele metodologice pentru aplicarea ei, după…luni de zile, iar unii cetățeni suferă… ! “

Lăsați d-le, gargara politică și “ floricele “ electorale aruncate-n gura presei ! Avem un electorat inteligent, cu o experiență democratică de peste 25 de ani, care nu mai gustă toate scandalurile politice regizate…, de care au început să râdă bunicuțele și curcile de pe marginea șanțurilor… Avem nevoie de parlamentari profesioniști ! Avem nevoie de parlamentari serioși, cinstiți și dornici de a servi cu adevărat tânara noastră democrație, care ar trebui să aibă o singură inimă: Interesul Național !

Dumitru Ţimerman

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts