More


  Ce înşelăciune li s-a pregătit sătmărenilor

  - Advertisement -

  tepari

  Mai mulţi indivizi îmbrăcaţi în haine şi cu utilaje de dezinsecţie au colindat zilele trecute străzile municipiului Satu Mare. Au intrat în apartamentele oamenilor, au făcut dezinecţie spunând că sunt de la Primăria Satu Mare, iar la final le-au cerut bani oamenilor! Primăria Satu Mare nu ştie nimic, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie îi avertizează pe oameni să nu muşte momeala. Totul e o înşelătorie.

  Infractori ingenioşi
  Infractorii dau dovadă de ingeniozitate!, speculând şi profitând de bunăvoinţa în special, a persoanelor vârstnice, uşor vulnerabile. Sub pretextul că sunt fie angajaţi ai primăriei fie ai unor societăți care efectuează  activităţi de deratizare, există posibilitatea ca persoane necunoscute să pătrundă, cu permisiunea proprietarilor, în  imobile,  solicitând bani pentru serviciile prestate,  scopul fiind acela de a observa unde potențialele victime îşi păstrează banii. Specificul acestui mod de operare constă în faptul că infractorii acţionează în grup de două sau mai multe persoane, unul/unii distrag atenţia victimei, în timp ce altul/alţii sustrag banii.

  Apel către vârstnici
  În vederea prevenirii producerii de victime ale acestor infractori, poliţiştii le recomandă persoanelor vârstice să nu permită accesul unor astfel de persoane în imobile. Chiar dacă deţin asupra lor legitimaţii, acestea pot fi false, scopul acestora este unul foarte precis, furtul unor sume de bani sau chiar bunuri din imobile. Este cunoscut faptul că primăriile efectuează astfel de activități doar în spații publice , iar societăţile ce efectuează activităţi de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie se deplasează la domiciliul clientului doar în baza unei solicitări.

  Cum se verifică “ţeparul”
  În orice situaţie în care persoane necunoscute se prezintă la uşa dumneavoastră, pretind că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau societăţi comerciale şi astfel, doresc să pătrundă în imobil, verificarea acestor este foarte uşoară prin apelarea telefonică a instituţiei/societăţii unde aceştia susţin că sunt angajaţi, probând astfel, dacă scopul lor este unul legitim şi justificat. Dacă sunteţi victima unei infracţiuni de acest gen încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre semnalmentele autorilor şi solicitaţi urgent sprijinul Poliţiei, folosind numărul unic 112.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare