More


  Fiecare parte a judeţului sărbătoreşte

  - Advertisement -

  Afis-Zestrea-Oasului-2016-e1470725825440

  În 2016 se împlinesc 15 ani de când Zilele Culturale Maghiare sau Zilele Partium sunt organizate la Satu Mare. Evenimentul cultural este organizat în mare parte prin parteneriate, sponsorizări şi cu ajutorul voluntarilor, contribuţia autorităţilor locale şi judeţene fiind de maximum 30%.

  Zilele Partium au început chiar de ieri iar manifestarea se va încheia pe 28 august. Spre deosebire de anii anteriori, la ediţia din acest an, organizatorii au pregătit cinci scene, care vor fi amplasate în zonele centrale ale municipiului Satu Mare
  Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, sătmărenii vor avea ocazia să îi vadă pe scenă pe câţiva dintre cei mai îndrăgiţi artişti maghiari. La Satu Mare vor veni formaţii precum Magna Cum Laude, Dolly Roll, Intim Torna Illegál, Alma şi Szikora Robert cu R-Go.
  Circulația rutieră în municipiul Satu Mare va fi restricționată începând de astăzi, până duminică 21 august, ora 24.00, pe strada Gheorghe Doja, de la intersecția cu B-dul I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 şi strada 1 Decembrie 1918, de la Piața Libertății până la intersecția cu strada Gheorghe Lazăr.

  Festivalul-Viei-si-Vinului,-editi-a-a-IV-a

  Festivalul viei şi vinului din Beltiug
  Aflat la cea de a 4-a ediţie acesta se va desfăşura în 21 şi 22 august în incinta târgului din Beltiug. Parada fanfarelor va da startul ediţiei din acest an.
  Sâmbătă în program vor fi, pe lângă trupe locale, interpreţii de muzică populară Petrică Mureşan şi Nicolae Mureşan, cântăreţii Kristof Katalin şi Milan. Cei mai aşteptaţi de către tinerii din comună vor fi cu siguranţă Elena Gheorghe şi Smiley.
  Duminică, 21 august, capii de afiş vor fi Anda Adam şi Ami. Vinurile excepţionale şi mâncarea gustoasă vor fi cu siguranţă pe gustul tuturor.

  Concerte de excepţie la Festivalul “Zestrea Oașului”
  Din anul 1998, în luna august se organizează anual Ziua Oraşului Negreşti-Oaş. În anul 2014, autoritățile locale au schimbat denumirea evenimentului intitulându-l ”Zestrea Oașului”, care a devenit astfel o sărbătoare a patrimoniului cultural și etno-folcloric al Țării Oașului.
  Sărbătoarea are loc la mijlocul lunii august, atunci când miile de negreșteni și oșeni care muncesc în străinătate se întorc acasă. Evenimentul este un prilej de revedere a familiilor, de celebrare a portului popular și a tradițiilor din zonă.
  În cadrul evenimentului are loc un târg meșteșugăresc, expoziții de artă plastică, dar şi concerte de muzică populară și muzică contemporană.
  Sâmbătă, 20 august, vor fi premiate personalitățile orașului Negrești-Oaș şi elevii merituoși, urmat de un recital al trupei Rolling Papers.
  Festivalul „Zestrea Oașului” va avea loc în zilele de 20-21 august, la Negrești-Oaș. În cadrul festivalului vor concerta Holograf, Bere Gratis & Gheorghe Zamfir, Ruby și Randi & Band & Jo, Regal folcloric cu Ansamblul Folcloric Naţional “Transilvania” şi Cristian Pomohaci alături de alți interpreți îndrăgiți de negreșteni. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa de Cultură, Muzeul Țării Oașului și SC Events Walter SRL.
  De asemenea, față de anii trecuți, vor exista două momente festive. Primul moment festiv va avea loc sâmbătă, 20 august, de la ora 20.30, când vor fi premiate personalitățile orașului Negrești-Oaș, elevii merituoși și vor fi decernate titluri și diplome de către primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.
  Al doilea moment festiv va avea loc duminică, 21 august, de la ora 19.30, când vor fi premiate cuplurile care aniversează nunta de aur. Festivalul se va încheia duminică seara cu un foc de artificii. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, festivalul va fi prezentat de către Victor Constantinovici, moderatorul emisiunii “Ora adevărului” de la Nord Vest TV, şi binecunoscuta jurnalistă Silvia Cseh, deţinătoarea site-ului monden paginadelifestyle.ro.Locuitorii judeţului Satu Mare sunt invitaţi la un festival aşa cum numai în Ţara Oaşului găseşti.

  Oțeloaia, ediție de colecție
  Sătmărenii din toate colțurile județului sunt invitați duminică la o ediţie de sărbătoare a renumitului Festival Folcloric Codrenesc, ”Oțeloaia”. Anul acesta, ca un element special al acestui festival, va fi lansarea Ansamblului Județului Satu Mare – „Doruri Sătmărene”.
  Renumitul Festival Folcloric Codrenesc, ”Oțeloaia”, ajuns la memorabila ediție cu numărul 60, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade se va desfășura duminică, 21 august. Tradiţia reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul de la Oţeloaia se organizează în acelaşi loc, încă din 1956, şi este un bun prilej pentru oamenii din zonă să se întâlnească şi să se distreze împreună. Interpreţi de renume sunt invitaţi şi la această ediţie aniversară.
  Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un splendid prilej unde sunt prezentate cântecul şi dansul popular, datinile şi obiceiurile străvechi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img